vrijdag 4 december 2009

Arnoldje en Angelina zoals u hen nog nooit zag.( Gephotoshopt )


55-plussers daten actief en experimenteel

55-plussers zijn de meest actieve en experimentele daters van alle leeftijdsgroepen. Bovendien is die groep bijna drie keer zo groot als de groep 18 tot 24-jarigen. Dat is enerzijds ook logisch: de actieve jongeren hebben nog een uitgebreide vriendenkring, hun leven ligt nog open er zijn nog veel mogelijkheden om nieuwe mensen (en dus potentiële) partners te ontmoeten. Dat ligt bij de 55-plussers wel even anders.

Meer partners, meer relaties, meer seks
55-plussers spreken vaker af met een onlinepartner (gemiddeld acht), wat vaker resulteert in een relatie (gemiddeld 2) die ook nog eens langer duurt dan gemiddeld. Zij ontmoetten ook meer seksuele partners online (2,4) dan elke andere leeftijdsgroep, met uitzondering van de 45- tot 54-jarigen, die gemiddeld 2,6 seksuele partners online wisten te strikken.

Speciaal
De 55-plussers stappen ook vaker naar een 'matchmaker' (een op vijf) of gaan naar speciale special events (een op zeven). Een kwart probeerde al te speed daten, wat ook meer is dan elke andere leeftijdgroep, met uitzindering van de 35 tot 44-jarigen.

"Dit bewijst duidelijk dat oudere mensen ook daten en op zoek zijn naar liefde, en dat ze de computer kunnen gebruiken", aldus een onderzoek voor het magazine Stella, een bijlage bij de krant The Sunday Telegraph. (edp)

woensdag 2 december 2009

Onze bekende inwoonster Véronique De Kock had depressie na scheiding

Brechtse Véronique De Kock heeft het niet gemakkelijk gehad na haar scheiding drie jaar geleden. "Ik ben toen in een depressie beland. Plots zat ik daar, alleen, in m'n nieuwe huis", biecht ze op in het weekblad Story.


"Ik ben ook maar een mens, hé. Ik begrijp nog altijd niet hoe ik er ooit in mijn eentje uitgeraakt ben. Altijd maar blijven glimlachen als ik aan het werk was, dat vond ik het moeilijkste. Om dan naar huis te rijden en mijn tranen de vrije loop te laten." (LEE)

Te dikke en te dunne mensen zijn depressiever

Niet alleen mensen met ernstig overgewicht, maar ook zij die te weinig wegen, voelen zich somberder dan mannen en vrouwen met een normaal gewicht. "Naar verhouding zijn meer vrouwen depressief dan mannen", zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS heeft iemands gemoedstoestand invloed op het eetgedrag van mensen: ze gaan meer of juist minder eten. Dat kan tot over- of ondergewicht leiden, zei een woordvoerster op basis van wetenschappelijke studies. "Het is niet zo dat te dikke mensen per se depressief worden. Het is meer dat mensen met depressies vaker te zwaar zijn of blijven, omdat ze gaan eten." Mannen die te dun zijn, zijn bovendien depressiever dan seksegenoten die te dik zijn. Voor vrouwen geldt dat ook, alleen zijn bij hen de verschillen minder groot. Het CBS kan verschillen tussen gewicht en depressiviteit niet verklaren door factoren als leeftijd, opleiding of afkomst. (OSN)

"Tegengestelden trekken wél aan"

Van een koppel dat ogenschijnlijk niet bij elkaar past, wordt gezegd 'tegengestelden trekken elkaar aan'. Dat is ook zo in de fysica, waar gelijke ladingen elkaar afstoten en tegengestelde elkaar letterlijk aantrekken. Maar relationeel onderzoek betwist deze stelling. Een langdurige relatie, een geslaagd koppel, die delen waarden en normen en hebben een gelijkaardige opleiding en levensstijl.

Geur verklapt genen
Onderzoek bij Mandrils spreekt dat nu vierkant tegen, althans op een genetisch niveau. Als het aankomt op het kiezen van een partner, kiezen de apen een partner die genetisch verschilt van henzelf. Die keuze gebeurt op basis van geuren en zorgt ervoor dat de baby's gezonder zijn en beter bestand zijn tegen ziektes, leggen Britse antropologen, verbonden aan de universiteit van Durham, uit.

Ook bij mensen
De bevindingen ondersteunen de vrij controversiële stelling dat mensen partners uitkiezen met een andere ('complementaire') genenpool. "Mandrils zijn genetisch gezien nauw verbonden met de mens, dus de resultaten kunnen veralgemeend worden", aldus de wetenschappers in het vakblad 'Journal of Evolutionary Biology'.

Dominant mannetje
Toch waren de wetenschappers verrast door de bevindingen. "Het lijkt alsof het dominante mannetje alle vrouwtjes rond zich heen verzamelt, maar bij dna-analyse bleek dit hoegenaamd niet het geval."
Al is het natuurlijk niet uitgesloten dat de partner met de 'tegengestelde' genen, geen 'tegengesteld' karakter heeft. (edp)

Belgische wegen scoren goed op Europese risicokaart

De Belgische wegen scoren goed op de Europese risicokaart. Dat bericht mobiliteitsorganisatie Touring in een persbericht. In vijftien landen werden 140.000 kilometer wegen geëvalueerd en in vergelijking met de meeste landen scoort België goed. Nederland en Zwitserland doen het nog beter.

"Het beleid van de laatste jaren werpt haar vruchten af", aldus Touring. De regionale overheden hebben zwaar geïnvesteerd in het wegwerken van de zwarte punten. Ook dat verklaart voor een deel de daling van het aantal fatale ongevallen. Het is immers ontegensprekelijk aangetoond dat een veilige weginfrastructuur "vergevingsgezind" is bij een ongeval, zegt Touring. "In ons land vallen 40 procent van de doden en 21 procent van de zwaargewonden door botsingen met obstakels". Het risico op een ernstig ongeval is ook veertig keer hoger op een route met hoog risico dan op de veiligste wegen. Enkele van die "zwarte" routes in België: N42 (Nederboelare-Lessen), N73 (Kinrooi), N617 (Luik), N96 (Hastière) en N95 (Dinant-Beauraing). (MDP)

maandag 30 november 2009

Routeplanner van "De Lijn"

Plan uw route met de bus van een bepaald adres, naar een bepaald adres.
Kan nuttig zijn. . Klik hiervoor op onderstaande link en vul in.
http://www.delijn.be/

Last - minute Whisky Tasting


Dinsdag 1/12/2009 om 19.30

We krijgen bezoek van Louisa Young

We proeven 6 Arran Whisky's, Arran 10y, Arran 12y

Arran single sherry cask super lekker !!!

Arran Pomerol, Arran Muscatel, Arran Madeira

20 euro pp

Schrijf vlug in via mail drankenclaessens@virusfree.be

Tot dan en groetjes van Ann en Jan

Ruzie over afstandsbediening leidt tot scheiding

Een vrouw is van haar echtgenoot gescheiden omdat die haar niet toeliet naar soaps te kijken. Het koppel had dagelijks discussies over de afstandsbediening van de tv.


De vrouw besloot dat soaps, die een enorme populariteit genieten bij huisvrouwen, belangrijker waren dan haar huwelijk. De rechter volgde haar argumenten omdat de ruzies al meer dan vier jaar aanhielden. De man is intussen in beroep gegaan tegen het vonnis, dat ook het hoederecht over de kinderen aan de vrouw toewijst. Gelukkig was dit  niet in Belgie, maar dat kan hier ook ....(KWO) bron: Belga

Waarom sommige mannen opwinding niet kunnen controleren

De meeste mannen kunnen hun lichamelijke en mentale opwinding tot een bepaalde graad controleren, maar sommigen zijn er enorm slecht in. Onderzoekers vonden een mogelijke verklaring waarom verkrachters hun emoties niet kunnen controleren.

Erotisch en grappig
De mannelijke deelnemers aan het onderzoek kregen 16 videoclips te zien, acht daarvan waren erotisch en acht waren grappig. De mannen moesten hun reactie op bepaalde video's controleren en de andere gewoon bekijken. Na elk filmpje gaven ze aan hoe opgewonden ze waren, een machine mat hun erecties.

Opwinding controleren
De meeste mannen slaagden erin hun lichamelijk opwinding onder controle te houden wanneer dat moest, ze hadden dan een erectie die 25 procent kleiner was. Daaruit bleek ook dat, zoals verwacht, mannen die gemakkelijk op te winden waren, minder goed hun lichamelijke reacties konden controleren. Mannen die seksuele remmingen hadden door prestatieproblemen, konden ook beter hun erectie controleren. Daarnaast toonde de studie aan dat degenen die het best hun emoties konden controleren bij porno, dit ook beter konden bij een grappig filmpje. Bij de mannen die weinig controle hadden, kan volgens de onderzoekers omgekeerde psychologie de oorzaak zijn.

Verkrachters
"Het meest opvallende resultaat was dat sommige mannen meer seksueel opgewonden waren wanneer ze net probeerden dit te controleren," aldus onderzoeker Winters. "Ze waren dus meer opgewonden door het idee dat het niet mocht, dan door de visuele prikkels. We denken dat dit door stress komt. Je kunt het vergelijken met wanneer iemand je zegt niet aan een witte olifant te denken, dan kun je net aan niets anders denken. We vermoeden dat als een persoon goed is in het controleren van een seksuele emotie, hij goed is het controleren van alle gevoelens. De resultaten van dit onderzoek kan grote gevolgen hebben voor de behandeling van verkrachters. Ze zullen waarschijnlijk het slechtst zijn in het controleren van hun emoties." (ep)

Voyeur filmt onder rokjes met camera op zijn schoen

In Florida is het voorbije weekend een inventieve voyeur gearresteerd. De man filmde in een supermarkt onder de rokjes van de vrouwen. Hij deed dat door middel van een videocamera die hij op zijn schoen had gemonteerd. Dat meldt de nieuwssite Tampa Bay Online.

Wachtrij aan de kassa
William Wright (53) werd zondag op heterdaad betrapt door een vrouw die hem al eerder aan het werk had gezien in een supermarkt in Saint Petersburg. De onverlaat ging steeds volgens dezelfde methode tewerk. Hij zocht steevast kortgerokte vrouwen in de supermarkt. Die volgde hij dan tot in de wachtrij aan de kassa. Daar schurkte hij zich zo dicht mogelijk tegen zijn prooi aan om met zijn 'cameravoet' beelden te schieten onder de rok van de nietsvermoedende dames.

Apparatuur in broek verstopt
De voyeur was al een paar keer kunnen ontkomen, maar zondag kon hij gevat worden. De politie fouillerde Wright en vond zijn opnameappartuur die deels in zijn broek was verwerkt. De man werd aangehouden op beschuldiging van voyeurisme. Hij is inmiddels alweer vrij op borg. (eb)

Bereid je tuin voor op de winter ( deel 3 )

Als water ijs wordt

Water in de tuin vraagt in de winter ook om aandacht. Een natuurlijke vijver vindt zijn evenwicht. Daar moet je niet echt naar omkijken. Zorg er alleen voor dat de vijver niet dichtgroeit om verzanding te voorkomen. Dit kan door in de zomer overtollige planten – en best ook overtollige vissen – te verwijderen. In het najaar kan je dode planten verwijderen om gasvorming onder het ijs te vermijden. Dit is nefast voor de vissen. Heb je een kunstmatige vijver, dan moet je het natuurlijk evenwicht wel een handje helpen. Reinig eventuele filters, verwijder dode planten,…
Wanneer er vissen op de vijver zitten, kan je gebruik maken van een luchtpomp om te zorgen voor voldoende zuurstof onder het ijs. Een ander trucje is riet afknippen op 10 cm boven de waterspiegel. De zuurstof kan dan door de holle stengels tot onder het ijsoppervlak. Wat je zeker niet mag doen is een gat in het ijs hakken. Dit kan nefast zijn voor de vissen.

De juiste voeding
Naast het gazon moet ook de beplanting de nodige bemesting krijgen. Wees je hier bewust van het verschil tussen organische en synthetische meststoffen. In het najaar gebruik je best een goed verteerde organische meststof. Ze geven hun voedingsstoffen langzaam aan de ondergrond af en verrijken de bodemstructuur. De synthetische meststoffen geven hun voeding onmiddellijk af en verbeteren de grond niet. Dergelijke producten gebruik je dan ook best in de zomerperiode.

Vaak is het ook moeilijk kiezen in het aanbod aan meststoffen. Eén devies: hou het eenvoudig. Als je maar bemest. Gezonde planten hebben minder last van ziektes of plagen.

zondag 29 november 2009

Bereid je tuin voor op de winter ( deel 2 )

Snoei met kennis van zaken

Naast het werk aan het gazon is er in deze periode van het jaar ook wat snoeiwerk. Dat is heel divers. Een boom heeft eigenlijk niet veel snoeiwerk nodig. Het is wel belangrijk dat je in het tuinontwerp voor bomen kiest die op hun volwassen grootte in de tuin passen. Wanneer je daar rekening mee houdt, moet je de boom in zijn eerste levensjaren alleen maar in vorm snoeien om de kruin in evenwicht te brengen. Eenmaal dat gebeurd is, vraagt zo’n hoogstammige boom geen snoeiwerk meer. Wie werkt met leibomen – bijvoorbeeld leilinde – heeft wel wat snoeiwerk. Doorgaans worden de zijscheuten – net zoals bij knotwilg en dergelijke – volledig teruggeknipt.
Snoeiwerk is er ook bij bloeiende struiken. Ook hier is de herfst niet altijd het ideale snoeimoment. De stelregel bij bloeiers is dat je ze na de bloeiperiode snoeit. Na de bloei wordt er immers hout gevormd en hierop zullen zich al de knoppen voor het volgende bloeiseizoen vormen. Als je te lang wacht met snoeien, knip je die dus mee weg.

Kwetsbare potplant
Planten in pot vragen ook bijzondere aandacht bij de intrede van vorst. Zo’n potplanten zijn ook aan de kluit vatbaar voor vorst. Om te vermijden dat die ook bevriest, bestaan er vliezen om de pot in te pakken. Nadeel daarvan is dat dit pakje in de tuin niet altijd even mooi om zien is. Een oranjerie om de planten te laten overwinteren is niet voor iedereen weggelegd en een garage is vaak te donker en zelfs te koud voor deze planten. Denk daarom bij de aanschaf van potplanten – zoals bijvoorbeeld een olijfboom – of je wel de mogelijkheid hebt om ze correct te laten overwinteren.

Het is ook opletten met groenblijvende planten in een pot – bijvoorbeeld buxus. Deze planten verdampen ook vocht via de bladeren tijdens de winter. Op dagen wanneer het vriest en de zon schijnt, kan dit gevaarlijk zijn voor uitdroging. De planten verdampen immers vocht, maar de grond is te hard bevroren voor de wortels om nieuw vocht op te nemen. Je kan de planten al tegen uitdroging