vrijdag 22 januari 2010

Betaald verlof om te vrijen... en waarom niet in Belgie???


Zuid-Koreaanse ambtenaren hebben een heel vreemde opdracht gekregen. Zij moeten naar huis gaan om zich voort te planten.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Gezondheid heeft beslist om voortaan iedere maand het ministerie wat vroeger te sluiten. Meteen worden de werknemers aangeraden om naar huis te gaan en zich voort te planten.
Het land heeft een van de laagste geboortecijfers ter wereld, nog lager zelfs dan dat van Japan. De overheid wil hier iets aan doen en heeft het ministerie van Gezondheid de opdracht gegeven om naar oplossingen te zoeken. Het ministerie is van mening dat de eigen werknemers het goede voorbeeld moeten geven en voerde prompt deze eerste vreemde maatregel in.

donderdag 21 januari 2010

Top tien van huishoudelijke ruzies


Zeggen wat er op je lever ligt is gezond! Wel dan is er goed nieuws voor ruziemakende koppels. Uit Brits onderzoek blijkt dat een gemiddeld samenwonend koppel veertig minuten per dag kibbelt over het huishouden. Wat de meeste stelletjes gebruiken als excuus om aan hun huishoudelijke taken te ontsnappen? Werk, kinderen en zelfs huisdieren! Een top tien van irritaties.

1) Een trui op de keukenstoel? Twee paar schoenen op de trap? Het zijn gewoontes waar de meeste koppels zich nog altijd dood aan ergeren. (35%)
2) Ik doe het morgen wel! Of in het weekend, dan heb ik alle tijd. Klusjes die worden uitgesteld kunnen bij partners niet altijd op evenveel begrip rekenen. (28%)
3) Wanneer moeten de kleren in de was? En wie verzamelt ze? Was je dan ook nog met het juiste wasprogramma? Vuile én schone kleren zijn blijkbaar nog altijd hot items voor een flinke discussie. (24%)
4) De voordeur hapert nu toch al enkele maanden. En die kapotte lamp wordt maar niet vervangen. Reparaties die al lang aanslepen, daar worden – vooral vrouwen – redelijk venijnig van. (17%)
5) De stinkende zakken die maar in de garage blijven staan. Want oeps, de vuilniskar is net voorbijgereden. Dan maar volgende week! Het vuilnis niet op tijd buiten zetten kan je maar beter laten. (17%)
6) Een hoopje donsdeken en de kussens aan het voeteinde? Sommige mensen merken het niet en gaan na een nachtje slapen de deur uit zonder het bed wat de fatsoeneren. Niet zo prettig om ’s avonds in een warrig nest te kruipen. (12%)
7) Alarm voor de mannen! De wc-bril die wel of niet naar omlaag wordt gedaan is nog steeds iets waar je vrouwen serieus boos mee krijgt. En het is maar een kleine moeite om een mini-wereldoorlog te vermijden. (10%)
8) Te veel op het handdoekrekje geleund? Heb jij dat bord laten vallen? Zeg dat dan gewoon. Biecht je geklungel gewoon op. Met liegen over zulke zaken kom je geen stap verder. (9%)
9) Heel leuk als je de afwas niet moet doen. Maar de vaatwasser leegmaken is voor sommige luiaards ook al te veel gevraagd. Niks zo vervelend om een volle vaatwasser aan te treffen wanneer je net gedaan hebt met eten en wil opruimen. (9%)
10) Krijg je de vraag of je al boodschappen hebt gedaan? Antwoord dan zeker niet "doe het zelf!" want dan staan sommige huishoudens echt op springen. (6%) © gajatz

De gevaren van spaarlampen


Studenten letten best op met het gebruik van spaarlampen in hun bureaulamp. Bovendien blijkt het geen sinecure om een spaarlamp die stukgevallen is op te ruimen. Dat zei Maggie De Block vanochtend op Radio 1 in het consumentenprogramma 'Peeters & Pichal'. Het Open Vld Kamerlid komt tot die conclusie na het antwoord van minister van Volksgezondheid Onkelinx op een parlementaire vraag.

Omdat gloeilampen slecht scoren op het vlak van energie-efficiëntie worden ze systematisch gebannen. De Europese Unie legt op dat ze tegen 2012 vervangen moeten zijn door spaarlampen. “Maar uit onderzoek door Britse artsen blijkt dat het gebruik van spaarlampen de risico’s op huidkanker verhoogt” zegt Maggie De Block. “Vooral mensen met huidaandoeningen en een lichtgevoelige huid ontwikkelen soms ernstige klachten.”

Maggie De Block legde deze bevindingen voor aan minister van Volksgezondheid Onkelinx. De minister antwoordde dat voor de meeste toepassingen van spaarlampen (kamer-, tuin- of sfeerverlichting) de blootstelling aan het UV licht verwaarloosbaar klein is. “Op het eerste zicht geruststellend” zegt Maggie De Block.

Lichtgevoeligheid
"Ware het niet dat de minister in het vervolg van haar antwoord toegeeft dat voor wie lange tijd onder een spaarlamp zit, de blootstelling in de buurt van de grenswaarde 30 J/m2 komt. Dit betekent dat mensen met een bijzondere lichtgevoeligheid er nadeel van kunnen ondervinden. Mijn gedachten gingen onmiddellijk uit naar studenten die soms uren na mekaar onder een bureaulamp hun leerstof instuderen. Voor hen bestaat dus wel degelijk het risico dat ze nare gevolgen ondervinden van de spaarlamp.”

Minister Onkelinx adviseert dat personen die tot de risicocategorie behoren, enige afstand tot de lamp houden, of een lamp met extra glazen omhulsel aanschaffen. Een antwoord waar Maggie De Block geen vrede mee neemt. “Het volstaat niet dat een overzicht van de gevaren van de spaarlamp op de website van de FOD Volksgezondheid opgesomd staan. Te weinig mensen vinden de weg naar dit infokanaal."

Scherven
En er is meer, want een spaarlamp bevat kwik. Wanneer ze breekt moet de consument uiterst voorzichtig zijn met het opruimen van de scherven. "De minister spreekt over het verluchten van de kamer gedurende een kwartier" zegt Maggie De Block".
"Verder is het niet aangeraden om bij het opruimen een borstel of een stofzuiger te gebruiken maar wel een vochtige doek. Het is ook aanbevolen om daarbij handschoenen te dragen, de scherven hermetisch te verpakken en naar de gepaste inzamelplaatsen te brengen.
Maggie De Block pleit voor een sensibiliseringscampagne.

woensdag 20 januari 2010

Wat veranderd er in 2010 voor werknemers?

Het budgettaire gegoochel van onze regeringen zorgt ervoor dat er in 2010 heel wat verandert voor de werknemer.

Sommige van die maatregelen leveren iets op, andere kosten je ettelijke euro’s.
Een overzicht:

Monovolumes fiscaal afgestraft
Ecocheques van 250 euro
Gsm van werk anders belast
Loon daalt
Kleinere jobkorting
Strakkere regeling tijdkrediet
Meer info op http://www.jobat.be/nl/

Teveel tv-kijken is slecht voor gezondheid

Wie langer dan vier uur per dag naar televisie kijkt, heeft een verhoogde kans op gezondheidsproblemen. Tot die conclusie kwam een team van Australische artsen.
Wie meer dan vier uur per dag voor de beeldbuis zit, heeft 46 procent meer kans op een ziekte dan iemand die minder dan twee uur per dag kijkt, zo zegt onderzoeksleider verbonden aan het Baker IDI Hart en Diabetes Instituut in Melbourne. Het risico op een hartaanval ligt zelfs 80 procent hoger. De arts vergelijkt tv-kijken met roken, slecht eten, een hoge cholesterol of serieus overgewicht. Voor de studie werden 8.000 Australiërs gedurende zes jaar gevolgd. Dunstan ziet maar één oplossing: meer bewegen. "Een mens moet regelmatig aan sport doen of voldoende bewegen". (LOR) bron: Belga

maandag 18 januari 2010

Goed idee

s'Morgens bij het opstaan moet je direct kunnen zeggen "Dat is mijn doel voor vandaag" .
Dan ben je een gelukkig mens.

zondag 17 januari 2010

Vrouw laat zich ombouwen tot Jessica Rabbit


Annette Edwards (57), de eigenares van het grootste konijn ter wereld, heeft meer dan 11.000 euro uitgegeven aan plastische chirurgie om er uit te kunnen zien als tekenfilmfiguur Jessica Rabbit. Dat melden verschillende Amerikaanse media.


Edwards is een voormalig model en kweekt nu konijnen, waaronder het grootste konijn ter wereld, Alice. Ze liet haar gezicht en borsten ombouwen, maar haar strakke figuur is volledig te danken aan een streng dieet. Jessica Rabbit is een personage uit de film 'Who Framed Roger Rabbit'. Edwards zegt dat ze al gecontacteerd is door Playboy, om eventueel een fotoshoot te doen in het beroemde naaktblad. (OSN)