vrijdag 19 februari 2010

“Een Vlaamse reus van 19 kilo, dat is mishandeling”

De Vlaamse konijnenkwekers zijn niet jaloers op dit Britse ‘wonder der natuur’. “Pure dierenmishandeling”, noemt konijnenkeurmeester Gregoire De Swerdt het zelfs.

Ralph, amper twaalf maanden oud, is de zoon van het voormalige grootste konijn ter wereld, Amy. Het beest stoot zijn moeder van de troon. Het Guinness Book of Records nomineert geen recordgewichten van huisdieren omdat dit tot obsessief vetmesten door baasjes kan leiden. Daarom stond Amy van eigenares Annette Edwards in het recordboek vermeld als langste konijn ter wereld, met een lengte van 81,5 centimeter van neus tot staartpunt.

Het beest wordt nu dus van zijn troon gestoten door zoon Ralph. Ralph weegt met zijn 19 kilo meer dan een doorsnee kleuter van drie jaar oud.

In Vlaanderen, de bakermat van de Vlaamse reus, wordt afwijzend gereageerd. “Zo’n gedrocht zou op elke Belgische konijnenwedstrijd meteen gediskwalificeerd worden”, zegt keurmeester Gregoire De Swerdt van De Konijnenfokker Schilde scherp. “De grootste Vlaamse reus die ik ooit zag, woog 11 kilo. In competitie geldt een minimale lichaamslengte voor Vlaamse reuzen van 68,5 centimeter, maar de meesten zijn tussen de 70 en 75 centimeter. Het monster dat u hier op die foto ziet, vergelijkt u best met die freakfoto’s van moddervette Amerikanen van 400 kilo die op een bed liggen.”

Gregoire De Swerdt is er zeker van dat Ralph niet meer op zijn voorpoten kan staan, laat staan kan huppelen, zoals een konijn hoort te doen. “De rug van een reuzenkonijn is onvoldoende bespierd om een gewicht van 19 kilo te kunnen torsen. Het is ook abnormaal dat het grootste konijn ter wereld een mannetje is, want meestal zijn de vrouwtjes van Vlaamse reuzen nog iets langer. Met schoonheid heeft dit niets te maken”, stelt Gregoire.

“Zo’n Vlaamse reus: dat is puur vet, pels en oren. Hoe groter het konijn, hoe sneller dood. Met diervriendelijkheid heeft dit niks meer te maken. Ik snap het niet. Zo’n konijn is absoluut niets om fier op te zijn! Die mensen zouden zich moeten schamen.”
Dat Ralph geen lang leven beschoren is, kan kloppen, want zijn moeder Amy gaf vorig jaar de geest vlak voor ze in een Italiaanse tv-show moest optreden. “De dierenarts had haar nochtans medisch in staat geacht om te vliegen”, aldus het Brits baasje. Kristin Matthyssen

donderdag 18 februari 2010

Slechts één derde vrouwen heeft orgasme tijdens seks

Slechts een op de drie vrouwen heeft een orgasme tijdens de seks. Bij mannen ligt dat aantal op 64%. Dat blijkt uit een internationale rondvraag.


De penis van een man moet 12,7 cm lang en 12 cm in omtrek zijn om een vrouw plezier te verschaffen. Wanneer vrouwen ook echt willen genieten moet die grootte stijgen naar 15,5 cm dikte en 18,4 cm lengte. Dat is niet zo'n goed nieuws voor mannen, want hun penis is gemiddeld 12,9 cm lang.

De cijfers liegen er dan ook niet om. Slechts een op de drie vrouwen geeft aan een orgasme te krijgen tijdens seks. Bij mannen ligt dat aantal op 64%.

woensdag 17 februari 2010

Meisje gebruikt shampoo en verliest haar

Een 19-jarig Brits meisje is haar haar deels kwijtgeraakt nadat ze een nieuwe shampoo uitprobeerde.

Sophie Peppercorn uit Peterborough besloot na het zien van een reclamespot voor Pantene te kiezen. Maar de shampoo had een vervelend neveneffect; hele plukken haar vielen plots uit.

"Toen ik mijn haar droogde en in de spiegel keek, zag ik dat mijn haarlijn meerdere centimeters was geweken; het haar was bij de wortels afgebroken. Ook de rest van mijn haar was beschadigd", aldus Peppercorn.

Pantene heeft de jongedame ter compensatie een tegoedbon van 5 pond gegeven. Het bedrijf gaat het busje shampoo onderzoeken. Foto Daily Mail

dinsdag 16 februari 2010

Na het sterrenmeisje .............je weet nog wel....

Ik vroeg een klein leeuwtje en kreeg .......... grappig alleszins

Pangasius: de waarheid over de wondervis uit het vriesvak

http://www.demorgen.be/dm/nl/5381/BedreigdeDieren/article/detail/1065727/2010/02/13/Pangasius-de-waarheid-over-de-wondervis-uit-het-vriesvak.dhtml
Opmerkelijk verhaal over de nieuwe wondervis die ook in onze contreien momenteel veel ter consumtie is aangeboden in restaurants.