zaterdag 19 juni 2010

Meisje (12) sticht brand in kerk om God te straffen

In de Franse gemeente Perreux, niet zo ver van de hoofdstad Parijs, heeft een meisje van twaalf jaar oud meermaals brand proberen te stichten in de Saint-Jean-Baptiste-kerk. Ze pikte het niet dat God haar zusje niet had gered bij een verkeersongeval en wilde de almachtige man dan ook straffen.

Volgens Le Parisien sloeg het meisje het eerst toe in september 2009. Nadien ondernam ze nog pogingen in januari, februari en mei. Grote schade bleef uit.

De politie wist dat een kleine bengel aan het werk was omdat er een keer een kinderhand was gevonden in de was van een kaars. Het meisje werd uiteindelijk gevat nadat een getuige haar aan het werk zag. Het kind heeft onmiddellijk alles opgebiecht.

vrijdag 18 juni 2010

169.000 leraars krijgen fout salaris

168.849 leerkrachten kregen in mei een verkeerd salaris gestort. De grootste groep kreeg tussen 10 en 20 euro te veel of te weinig. Dat melden het Agentschap voor Onderwijsdiensten en het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studietoelagen.

Voor de overgrote meerderheid van de 170.802 personeelsleden van het onderwijs werd een verkeerd bedrag aan bijzondere bijdrage voor de sociale zekerheid (BBSZ) berekend. Deze personeelsleden hebben maandag 31 mei een te hoog of een ?? te laag bedrag ontvangen. In 77 procent van de gevallen gaat het om een bedrag tussen 20 euro te veel en 20 euro te weinig. Maximaal bedraagt de afwijking 86 euro te weinig. 183 mensen kregen tussen 60 en 70 euro te veel.

Imagoschade. Alle voorafgaande procedures en interne controlesystemen van de onderwijsagentschappen gaven een correct resultaat. De oorzaak ligt bij een elektronische storing in de berekeningsketen van de externe IT-partner, EDS-Telindus. "Het is de eerste keer dat er een dergelijke fout wordt gemaakt", zegt woordvoerder Jan Pollaris van de Onderwijsagentschappen.

"Maar het imago van onze uitbetalingsdienst is wel aangetast. We verwachten op z'n minst garanties dat zo'n fout niet meer zal gebeuren." In de loop van juni gebeurt de correcte afrekening automatisch voor de betrokken personeelsleden. Wie te veel ontving, krijgt in juni een beetje minder loon. Wie te weinig salaris kreeg zal het verschil in juni uitbetaald krijgen. Bron:KLu, SofVa

donderdag 17 juni 2010

Open Vld-kiezers hebben het vaakst seks

Mensen die op een linkse partij stemmen vrijen minder vaak en zijn ook het minst tevreden over hun bedprestaties. Uit een recente enquête blijkt dat je seksleven nauw samenhangt met je politieke voorkeur.

Tevredenheid. Uit een enquête van onderzoeksbureau Data Driven bij 2000 stemgerechtigde Vlamingen over hun politieke voorkeur en hun seksleven blijkt dat mensen die op Open Vld stemmen het vaakst seks hebben, namelijk 7,4 keer per maand. Bij Lijst Dedecker is dat 7,2 keer en bij N-VA 7 keer. Mensen met een linkse voorkeur vrijen duidelijk minder vaak, sp.a-kiezers doen het 6 keer per maand, bij Groen! is dat 5,9 keer. Ook blijkt dat Open Vld'ers het meest tevreden zijn over hun seksleven, ze geven zichzelf 7,2 op 10, N-VA 7,1 op 10, CD&V'ers geven zichzelf een 7. Ook hier scoren de stemmers van linkse partijen weer slechter, samen met Lijst Dedecker.

Masturberen. Bijna de helft van de Groen!-kiezers geeft toe soms te masturberen, bij Open Vld is dat 43,4 procent, bij sp.a is dat 42,2 procent. CD&V-stemmers zijn het 'zedigst': 69 procent van hen doet niet aan zelfbevrediging. (ep)

woensdag 16 juni 2010

Vrouwen vallen niet op bescheiden mannen

Vrouwen vallen niet op bescheiden mannen. Bescheiden, ietwat verlegen mannen kampen nog steeds met vooroordelen. Ken je mannen die verlegen zijn en zelden over hun prestaties zullen opscheppen? Wel, die mannen lopen een hoger risico om single te blijven.

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat vrouwen niet houden van een Hugh Grant-achtige verlegenheid in een man. Eigenwijze opschepperige types kunnen dan weer wel op vrouwelijke interesse rekenen. Zelfs bij hun soortgenoten kunnen bescheiden mannen nauwelijks op sympathie rekenen.

De onderzoekers van Rutgers University in New Jersey lieten aan 200 testpersonen filmpjes zien van een man en een vrouw die solliciteerden voor een baan als manager in een computerlab. De mannelijke en vrouwelijke acteurs waren in deze filmpjes even bescheiden over wat ze bereikt hadden. De onderzochte personen moesten hen beoordelen op onder meer bescheidenheid en of ze hen leuk vonden. De bescheiden man werd minder leuk bevonden dan de bescheiden vrouw, hoewel ze dezelfde kwalificaties hadden.

Bescheidenheid maakt dat mannen minder zelfverzekerd en ambitieus lijken. Terwijl vrouwen er ondertussen wel geapprecieerd worden als ze assertief zijn, geldt het omgekeerde dus niet: bescheiden mannen hebben nog steeds te kampen met vooroordelen. Bron: The Daily Mail

dinsdag 15 juni 2010

Ongeval met 5 auto's door naakte Jezus

Een naaktloper die schreeuwde dat hij Jezus was, heeft in de Verenigde Staten een ongeluk veroorzaakt waarbij vijf auto's waren betrokken. Daarna lag het verkeer nog zes uur stil.

"We kregen een oproep over een naaktloper die voor problemen zorgde op de Interstate 95", verklaarde de politie van de Amerikaanse stad Darien. De naakte man schreeuwde op een drukke weg dat hij Jezus was. Vijf wagens raakten daarop betrokken in een ongeval waarbij drie mensen met verwondingen naar het ziekenhuis moesten. 'Jezus' werd niet veel later naakt onderschept in een auto

maandag 14 juni 2010

Energie is in België 18% duurder dan in de buurlanden

Volgens Electrabel krijgt “de klant een goede dienstverlening aan een competitieve prijs”. CEO-topman Mestrallet beweert dat elektriciteit in België goedkoper is dan in de buurlanden, en de regering gelooft hem op zijn woord. Dat is hallucinant, want je hoeft er de Eurostatdatabank van de Europese Unie maar op na te slaan om te zien dat de Belgische consumenten 18 procent méér betalen dan in de buurlanden.

zondag 13 juni 2010

Gokkers maken winst dankzij verkiezingen

270 Belgen hebben absoluut geen problemen met de komende verkiezingen. Ze hadden er namelijk op gegokt dat het tot stemmen zou komen in België.


Tegenwoordig kan er op veel meer dan alleen sportuitslagen gewed worden. Zo zag de goksite Unibet in de BHV-crisis een interessant onderwerp om op te gokken.

Het slechtste mogelijke scenario was nieuwe verkiezingen. 270 Belgen hadden daarop gewed en ze zien hun inzet nu beloond worden. 126 Belgen die minder pessimistisch waren, zijn hun geld kwijt.