zaterdag 19 december 2009

donderdag 17 december 2009

dinsdag 15 december 2009

Leraressen Frans en Spaans naakt in de kast betrapt

In Brooklyn, New York, zijn twee leraressen ontslagen nadat ze samen naakt in een kast van een leeg klaslokaal betrapt werden. Cindy Mauro is een 33-jarige lerares Frans en Alini Brito is een 29-jarige lerares Spaans. Heel de school spreekt over het voorval. Leerlingen hebben zelfs al een groep opgericht op Facebook. De twee werden betrapt terwijl de leerlingen een voorstelling bijwoonden in het auditorium, meldt NY Daily News.

Om het cliché helemaal compleet te maken was het de conciërge die de twee leraressen betrapte. Mauro blijkt de meest populaire van de leerkrachten te zijn. Zo had ze vaak sexy kleren aan en deed ze zich graag nog voor als een tienermeisje. Tijdens de zomervakantie verfde ze haar haar zelfs paars en ze heeft verschillende tatoeages.
Brito is volgens de leerlingen eerder een vriendelijke leerkracht waar ze met al hun problemen terecht konden. Ze heeft bovendien een echtgenoot. Beide leerkrachten werden van school gestuurd. Er wacht hen nu een tuchtonderzoek. (gb)

Vrouw vindt enveloppe met 24.000 euro op trein


Een vrouw die 24.000 euro gevonden heeft op een trein is met het geld naar een treinbegeleider gestapt. De Noorse werd beloond voor haar eerlijkheid. Ze krijgt tien procent van het bedrag. "We hopen alvast dat de daad van de vrouw andere vinders positief geïnspireerd heeft", zegt Gro Smedsrud van de politie van Manglerud.

De treinbegeleider kon zijn ogen niet geloven toen hij de enveloppe open deed. Er zat 24.000 euro in en de politie besloot op zoek te gaan naar de vinder en de eigenaar van de smak geld. De vindster heeft zich intussen gemeld. De vrouw wordt in de Noorse media vandaag omschreven als 'de eerlijkste vrouw van Noorwegen'. Zij kan alvast rekenen op een eerlijke beloning van tien procent van het totale bedrag maar daarmee is de zaak nog niet afgesloten. Als het de politie niet lukt om de eigenaar van het geld op te sporen dan kan de vindster volgens de Noorse wet nog aanspraak maken op een derde van de totale som. (hlnsydney)

zondag 13 december 2009

Fiscus maakt stukje loonverlies goed

De kans is groot dat ruim 600.000 bedienden volgend jaar hun loon zien dalen, maar de fiscus maakt dat voor een stuk goed door de fiscale grensbedragen ongemoeid te laten. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.
Niet alleen onze lonen worden geïndexeerd, dat gebeurt ook met de fiscale grensbedragen zoals het maximumbedrag voor pensioensparen of de belastingbarema's. Die zouden normaal gezien net als de lonen ook zakken vanaf volgend jaar. Volgens voorlopige berekeningen zou het bedrag van pensioensparen bijvoorbeeld met zo'n 10 euro dalen. Dat zal echter niet gebeuren. De regering heeft immers beslist dat de jaarlijkse indexering van de grensbedragen geen aanleiding mag geven tot een lager bedrag dan het jaar voordien. En dat is goed nieuws voor de belastingplichtigen. De facto betaalt de fiscus op die manier een stukje van het loonverlies terug waarmee heel wat werknemers volgend jaar geconfronteerd zullen worden. Als de lonen wat omlaag gaan terwijl de fiscale barema's gelijk blijven, zal een groter stuk van het loon tegen een lager tarief belast worden. (KWO)