zaterdag 17 juli 2010

Reistip: Constipatie op reis

Hoewel reizigersdiarree een typisch probleem is voor reizigers naar minder hygiënische bestemmingen, kan ook aanhoudende verstopping of constipatie op reis soms een zeer vervelend euvel zijn.

Dat heeft te maken met de verandering van het dagritme, doordat u minder verse groenten en fruit eet en mogelijk meer witte broodsoorten, doordat u niet altijd de gelegenheid hebt om naar het toilet te gaan of u niet helemaal op uw gemak voelt op een vreemd toilet enzovoort.

Neem een vezelrijk en gevarieerd ontbijt, met bijvoorbeeld volkorenbrood en ander volkorenproducten (muesli, havermout). Zorg voor voldoende vezelrijke voedingsmiddelen, zoals peulvruchten, groenten (300 g per dag) en fruit (2 stukken per dag). Een vezelrijk dagmenu bevat ongeveer 30 gram vezels per dag. Een koude aardappelof pastasalade kan ook een gunstig effect hebben op de darmwerking.

Drink voldoende, namelijk 1,5 tot 2 liter per dag. ( Bron Het  Nieuwsblad )

vrijdag 16 juli 2010

Vrouwen hebben beter geheugen

Vrouwen hebben een beter geheugen dan mannen. Dat blijkt uit een Britse test bij 4.407 proefpersonen tussen 48 en 90 jaar.

Vrouwen onthouden dingen een pak beter dan mannen. Bovendien maken ze minder fouten in geheugentests, ongeacht de leeftijd van de vrouw. Uit het onderzoek bleken degenen die pas na hun 18de stopten met school eveneens minder fouten te maken dan zij die voor hun 16de stopten.

Volgens de onderzoekers kunnen zowel omgevingsfactoren als neurobiologische aspecten aan de basis van de resultaten liggen. ( Zita.be )

donderdag 15 juli 2010

Autopannes door de aanhoudende warmte.

Door de extreme hitte hebben heel wat chauffeurs af te rekenen met autopech. "Opvallend is dat er veel problemen zijn met de elektronica van de wagen", zegt Maarten Matienko van VAB.

De automobielvereniging VAB zag de afgelopen dagen het aantal meldingen van auto's waarvan de elektronica aan boord het had begeven, flink toenemen. "Soms zijn het alleen foutmeldingen op het dashboard", zegt Maarten Matienko. "Maar we merken ook dat er steeds meer auto's in noodloop gaan, waardoor je er nog maximum tachtig per uur mee kan rijden en je er bijna geen berg of helling mee over geraakt."

Oorzaak van de problemen zijn volgens Matienko "extreme omstandigheden", zoals de hoge temperaturen die we nu kennen of de lange autoritten die veel landgenoten maken naar verre reisbestemmingen.

Volgens Mark Pecqueur, docent autotechnologie aan de Karel De Grote Hogeschool, worden veel pannes ook veroorzaakt door vliegjes. "Die komen in de radiator van de auto terecht, waardoor het koelingssysteem wordt geblokkeerd. Als het warm is, leidt dat tot extra pannes omdat een haperende koeling zorgt voor een oververhitte motor."  KOVE

woensdag 14 juli 2010

Grootste boezem ter wereld in levensgevaar

De grootste boezempartij ter wereld is in levensgevaar. De trotse eigenares van de enorme borsten, Sheyla Hershey (30), vecht voor haar leven nadat ze een infectie opliep bij haar laatste operatie. Voor de Braziliaanse kon haar voorgevel nooit groot genoeg zijn, tot 38 KKK het plafond bleek.

Fotospecial via Clint.be
http://www.clint.be/nieuws/grootste-boezem-ter-wereld-levensgevaar-fotospecial?utm_source=ccb&utm_medium=newsletter&utm_campaign=woensdag

dinsdag 13 juli 2010

Ons BartjeDW is een gluurder.

Bart De Wever heeft zijn ogen flink de kost gegeven bij de eedaflegging in de Senaat. Het N-VA-zwaargewicht gluurde gisteren ongegeneerd naar de boezem van zijn rechterhand Liesbeth Homans. Hij prevelt intussen ook iets tegen zijn geliefde partijgenote. ( Bron : Zita )

Het is toch ook maar een mens van vlees en bloed he ?

maandag 12 juli 2010

Opletten bij bliksem, niet schuilen onder een boom !!!

In de Amerikaanse staat Georgia is een zestienjarig meisje omgekomen tijdens een hevig onweer. Ze werd doodgebliksemd toen ze samen met haar nichtje (15), die in kritieke toestand verkeert, onder een boom stond te schuilen.

Volgens Fox News werd de boom in tweeën gespleten door een bliksemschicht. De twee meisjes waren het huis uitgerend omdat de stroom was uitgevallen. Op weg naar de woning van een vriendin sloeg het noodlot toe.