vrijdag 4 december 2009

55-plussers daten actief en experimenteel

55-plussers zijn de meest actieve en experimentele daters van alle leeftijdsgroepen. Bovendien is die groep bijna drie keer zo groot als de groep 18 tot 24-jarigen. Dat is enerzijds ook logisch: de actieve jongeren hebben nog een uitgebreide vriendenkring, hun leven ligt nog open er zijn nog veel mogelijkheden om nieuwe mensen (en dus potentiële) partners te ontmoeten. Dat ligt bij de 55-plussers wel even anders.

Meer partners, meer relaties, meer seks
55-plussers spreken vaker af met een onlinepartner (gemiddeld acht), wat vaker resulteert in een relatie (gemiddeld 2) die ook nog eens langer duurt dan gemiddeld. Zij ontmoetten ook meer seksuele partners online (2,4) dan elke andere leeftijdsgroep, met uitzondering van de 45- tot 54-jarigen, die gemiddeld 2,6 seksuele partners online wisten te strikken.

Speciaal
De 55-plussers stappen ook vaker naar een 'matchmaker' (een op vijf) of gaan naar speciale special events (een op zeven). Een kwart probeerde al te speed daten, wat ook meer is dan elke andere leeftijdgroep, met uitzindering van de 35 tot 44-jarigen.

"Dit bewijst duidelijk dat oudere mensen ook daten en op zoek zijn naar liefde, en dat ze de computer kunnen gebruiken", aldus een onderzoek voor het magazine Stella, een bijlage bij de krant The Sunday Telegraph. (edp)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten