vrijdag 25 juni 2010

Veel stress maakt je dik

Wie wil afvallen, kan maar beter stress te vermijden. Nieuw onderzoek toont aan dat veel en regelmatige stress obesitas kan veroorzaken.
Muizen. Een Israëlische studie toonde aan dat stress een gen activeert dat het metabolisme treft en zin in zoet kan verhogen. Neuro-endocrinoloog Alon Chen creëerde een methode om de activiteit van een bepaald gen in het brein te veranderen, waardoor dit een andere hoeveelheid van het proteïne Ucn3 produceert. Ze ontdekten dat een verhoogd niveau van Ucn3 stress en veranderingen in het metabolisme veroorzaakt. Hierdoor gebruikten de lichamen van muizen meer suiker en minder vetzuren en nam de metabolische snelheid, wat het eerste stadium van type 2 diabetes is, toe.

Medicatie. Professor Chen: "We wisten eerder al dat stress, appetijt en stress in nauw verband met elkaar stonden, maar dit werd nog nooit verklaard. Dit nieuwe onderzoek kan een belangrijke 'missing link' zijn die kan helpen wetenschappers een medicijn te creëren om stress aan te pakken. Tegelijkertijd zal die meerdere bijwerkingen ook oplossen, zoals het voorkomen van diabetes, het verbeteren van de hartgezondheid en gewichtverlies stimuleren. We toonden aan dat de activiteit van een enkel gen in een bepaald deel van het brein effect kan hebben op het metabolisme van het gehele lichaam."

Elk systeem. Weinig mensen leiden tegenwoordig een stressvrij leven, waardoor ook het aantal patiënten met obesitas stijgt. Het start met de druk om erbij te horen op school, te slagen voor examens, leningen af te betalen, je carrière te lanceren. "Stress heeft zeker effect op elk systeem in je lichaam", aldus professor Chen. "Het veroorzaakt niet alleen angsten, depressies, posttraumatische stress, maar kan ook metabolische syndromen veroorzaken als obesitas." (ep)

woensdag 23 juni 2010

ICE nummer in geval van nood in je GSM

Dames en heren,
Wij, medewerkers van ambulance diensten, maken steeds vaker mee dat de patient wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat we de hele gsm moeten doorspitten om het telefoon nr te vinden van ouder/partner.

Dit hebben we landelijk in de groep gegooid en we zijn tot een slimme oplossing gekomen.
De zgn ICE code. Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon. Wij stellen voor dat iedereen in zijn GSM een adres creëert onder de naam "ICE" (=In Case of Emergency).
Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood. "ICE" IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING.
Vanaf dan weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz... Steeds wie ze moeten contacteren.
Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,...

't Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.
Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM; stuur deze mail door naar zoveel mogelijk personen, dan pas zal deze naam bekend en gebruikt worden.

maandag 21 juni 2010

Mag het een kilotje meer zijn !!!

De mooie dagen beginnen al te komen, de zomer staat op de stoep! De weegschaal wordt in deze periode veel vaker gebruikt, we moeten immers weer in onze zwembroek, in ons zwempak of bikini!


Met de Personenweegschaal kunt u thuis een body check doen, u hoeft niet meer naar de dokter of naar de sportschool! Deze personenweegschaal heeft een lichaamsanalyse functie. Het meet u lichaamsvet, lichaamsvocht en spiermassa. De laatste twaalf metingen worden opgeslagen, de ontwikkelingen kunnen op de manier eenvoudig gevolgd worden. De metingen worden nauwkeurig op 100 gram weergegeven tot een maximum van 180 kg. De weegschaal is verkrijgbaar op Voeljegezond.nl

zondag 20 juni 2010

Vijf makkelijke tips voor een sexy striptease

De Amerikaanse burlesque ster Jo Boobs imponeerde al heel wat mensen met haar sexy moves, ze leerde ook al heel wat dames hoe hun leven in de slaapkamer wat pittiger te maken. Ze runt zelfs een striptease school in New York. Nu kun je echter ook in België leren hoe sexyer te bewegen dankzij haar nieuwste boek 'The Burlesque Handbook'. We haalden er de beste tips uit zodat je je partner goed kan verwennen.

1. Het meest belangrijke dat je moet onthouden is dat door jezelf aan te raken je hem kunt laten raden hoe je aanvoelt. Laat hem daarom naar je verlangen door je vingers langs je arm, schouder te laten lopen en je nek aan te raken. Het doet hem denken aan hoe zacht je voelt.

2. Denk altijd na over naar waar de ogen van je partner gericht zijn. Zorg er steeds voor dat ze kunnen zien wat je te tonen hebt. Of wat je expres verstopt of verbergt.

3. "Op het podium heb ik veel glitters nodig, maar thuis werken stoffen met een sensuele structuur beter. Denk maar aan pailletten, die kunnen je partner pijn bezorgen, kies vooral een stof die goed aanvoelt", aldus Jo Boobs.

4. Draag een geur waar hij van houdt, of het nu parfum, zweet of zeep is. Ga dicht naar hem toe en stap dan weer wat verder weg om hem te plagen met geur en lichaamswarmte.

5. Plaag je partner met oogcontact. Kijk eerst in zijn ogen, dan naar je borsten en terug naar hem, zo zie je hem jouw lichaam bewonderen. (ep