woensdag 24 maart 2010

Wetenswaardigheden.

Je eten heeft 7 seconden nodig om van je mond tot je maag te geraken.
Een menselijk haar kan ongeveer 3 kg dragen.
De gemiddelde penis van de man is driemaal de lengte van zijn duim.
Een vrouwenhart slaat sneller dan dat van een man.
Er zijn ongeveer een triljoen bacteriën op elk van onze voeten.
De huid van een gemiddelde persoon weegt tweemaal zoveel als zijn hersenen.
Het lichaam gebruikt 300 spieren om zichzelf in evenwicht te houden, als je stilstaat.


Vrouwen zijn klaar met lezen.

Mannen zijn nog altijd bezig met hun duim na te meten

maandag 22 maart 2010

Hoe vermijd je cellulitis?

In de aanloop naar de zomer beginnen we nu al aan een strak stel billen te werken. Wie volgende stappen in ere houdt hoeft niet meteen naar de duurste crèmes te grijpen.

1. Volkoren
Wit brood vervang je  door volkorenbrood. Ook voor pasta geldt dat de bruine variant beter is voor je lijn.

2. Groenten en fruit
Eet voldoende groenten en fruit. Met voldoende mikken we op een minimum van drie porties per dag.

3. Beweging
Uiteraard word je van zetelhangen niet bepaald slanker. Nu vries en ijzel het land uit zijn heb je geen excuses meer om niet wat vaker naar de fiets te grijpen.

4. Vermijd verzadigde vetten
Verzadigde vetten zijn absolute boosdoeners. Je vindt ze vooral in dierlijke producten zoals rundvlees, kaas en roomboter. Ook chocolade bevat helaas een te hoog gehalte verzadigde vetten.

5. Drink
Afvalstoffen in je lichaam vermijden doe je door regelmatig mineraalwater en kruidenthee te drinken. Beperk voor een optimaal effect koffie, alcohol en frisdrank tot een minimum.

6. Zwemmen
Een activiteit die je cellulitis snel zal doen verdwijnen is zwemmen. Trek regelmatig een baantje en je kan weldra zelfverzekerd het strand op.

7. Stop zout
Zout heb je liever niet op je bord als je droomt van een stel billen à la Heidi Klum. Het brengt de vochtbalans in je lichaam naar beneden.

zondag 21 maart 2010

Wat mag er niet ontbreken in uw tuintje? 9

Citroenmelisse (Melissa officinalis)

Citroenmelisse bloeit met kleine, witte bloempjes. Wanneer je de frisgroene bladeren aanraakt, verspreiden deze een sterke citroengeur. Deze plant verdient dan ook een plekje vooraan in de border.

Citroenmelisse stelt geen hoge eisen aan de standplaats. De plant groeit weelderig en zaait zich makkelijk uit. Je kunt er de hele zomer van plukken. De blaadjes zijn lekker als thee, die van oudsher werd gebruikt om zijn rustgevende werking, en als fris accent in vruchtenbowl.

Hysop (Hyssopus officinalis)
Hysop is een struikachtige plant die bloeit met mooie paarsblauwe bloemen, waar volop bijen en vlinders op afkomen. De donkergroene blaadjes zijn puntig ovaal en geven een sterk aroma af: bitter met een vleugje munt. Het wordt spaarzaam gebruikt bij stevige vleesgerechten en vette vis. De plant houdt van een droge, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. In strenge winters moet de struik afgeschermd worden.