vrijdag 13 november 2009

Stralend de feesten tegemoet!

Het is maar één keer Kerstmis op een jaar, en ook maar één keer oudejaar. Op die avonden willen we natuurlijk allemaal stralen, maar stel dat het feest bedorven wordt door een ontsierend puistje? Dat hoeft niet, als u deze tips volgt

Schoonheidskuur...
De voorbereiding op de feesten met een dieet beginnen, is niet echt origineel. Maar dit dieet is er geen tegen de overtollige kilo’s...Het is meer een kuur voor uw huid. Het gaat hier dus niet om calorieën, maar eerder om de levensstijl. Een paar tips:

− drink veel water. Het is de goedkoopste oplossing tegen puistjes, en ze is doeltreffend! U hoeft niet boven de anderhalve liter per dag te gaan, tenzij u daar zin in hebt, maar een liter per dag is het absolute minimum. Hou u eraan. U mag er soepen en kruidenthees bijtellen, maar cafeïnehoudende dranken of frisdranken niet.
− Slaap voldoende, zoveel als u nodig hebt. U zult een frissere huidteint hebben en u bespaart zo meteen ook op middeltjes tegen wallen!
− Mijd "rommel". We willen helemaal geen calorieën gaan tellen, maar mijd producten die zwaar verteren, en ook pure of bijna pure suiker en alcohol. Ga daarentegen volop voor «ontgiftende» producten zoals vezels en volle granen. Hoe harmonieuzer uw vertering is, hoe mooier uw huid zal zijn.

Reinigingsrituelen
Hou u in de weken die aan de feesten voorafgaan strikt aan de regels rond hygiëne en lichaamsverzorging: ‘s avonds een volledige reinigingsbeurt met ontschminker en reinigingsmelk, ‘s ochtends een reiniging met water en af en toe een peeling (maximum één keer per week) zijn handelingen die nu nog meer dan tijdens de rest van het jaar nodig zijn. Laat uw dagcrème niet links liggen. Als u vindt dat uw dagcrème niet doeltreffend is, als hij te langzaam in de huid dringt of te vet is, verander dan! Het is een van de beste investeringen die u voor uw huid kunt doen.

Oefening baart kunst...
Wilt u de avond van het feest een ietwat aparte make-up? Begin dan al maar te oefenen! Test het oogzwart uit op een verjaardagsfeestje, of die glamour lippenstift als u op restaurant gaat, of doe gewoon ’s ochtends die andere kleur van oogschaduw op als u gaat werken. U zult snel te weten komen wat u wel en wat u niet staat. De avond zelf kunt u dan alles bijeenbrengen wat u mooi vond (maar ook weer niet te veel...) en hebt u bovendien een vaste hand om dat lijntje rond uw ogen te trekken!

De grote dag:
Het is goed om te weten dat uw ogen en uw mond de aandacht zullen trekken, maar vergeet ook niet dat het uw teint is die ervoor zorgt dat u langer dan het eerste halfuur van het feest mooi blijft. Brengt op een frisse en goed gereinigde huid een lichte dagcrème aan of een make-up basis en laat die rustig intrekken. Breng daarna de fond de teint aan die u het beste staat, daarna de concealer en de blush. Als u denkt dat u er te veel van hebt aangebracht, maak dan uw handen vochtig en ga ermee over uw gezicht, en dep ten slotte af met een papieren zakdoekje. Alle kleuren zullen iets doffer geworden zijn. Dit trucje raadt men ook aan om de ogen te schminken nadat de teint is aangebracht! Als u tevreden bent met uw teint, kunt u aan de ogen beginnen en daarna aan de mond. Vergeet niet wat spulletjes in uw handtas te steken voor een kleine retouche (lippenstift en mat poeder). Zo, u bent klaar, u kunt vol zelfvertrouwen de feesten tegemoet zien.
Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste

Belgische middenklasse aan het stelen

Er wordt meer gestolen in de winkel. Verleden jaar zelfs 3,7% meer dan het jaar ervoor. De dief is ondertussen geen ordinaire loser meer. Zelfs de middenklasse steelt nu. Dat heeft volgens een studie van Checkpoint veel te maken met de crisis.


Het verlies door stelende klanten bij Belgische winkeliers bedroeg verleden jaar 377 miljoen euro.
Dit is een opvallend hoog bedrag. In verhouding zelfs het hoogste van Europa.
Professor Bamfield, de auteur van de studie van Checkpoint (leverancier van informatica-oplossingen voor de beveiliging) meent dat er een duidelijke link is tussen winkeldiefstallen en economische neergang.

Levensstijl in stand houden
”Er is zelfs een verandering merkbaar in het type dief. De dief schuift duidelijk op naar de middenklasse. Het gaat nu meer en meer om mensen die in de crisis hun vroegere levensstijl willen aanhouden terwijl ze hun inkomen zien verminderen.” Zelfs verse vleeswaren zoals biefstuk verdwijnen tegenwoordig onder de jas.

Eigen personeel steelt ook
Het gemiddeld bedrag bij een winkeldiefstal is in Europa ondertussen opgelopen tot 94 euro. Dit is 28% meer dan in 2007.

Belgische cijfers zijn niet beschikbaar ( zoals gewoonlijk ). Het gemiddeld bedrag bij een diefstal door eigen personeel is opgelopen tot 1.858 euro.

Slechte slaper? Pensioen belooft beterschap

Slaap je beter sinds je op pensioen bent? Die vraag stelde de Finse professor Jussi Vahtera aan 14.714 gepensioneerde werknemers van Electricité de France-Gaz. Het aantal mensen dat slecht slaapt daalde sinds de pensionering van 24,2% naar 17,8%. Op pensioen gaan, kan de nachtrust dus verbeteren.


Zij die voor hun pensioen kampten met een depressie of mentaal vermoeid waren, boekten de grootste vooruitgang.
Managers, nachtwerkers, werknemers met hoge psychologische werkeisen en mannen in het algemeen, bleken zoeter te dromen eens ze op rust gingen.

Financiële onzekerheid? Extra slaapstress
Kanttekening: gepensioneerden met geldproblemen werden niet in de statistieken opgenomen. “Uit eerder onderzoek weten we dat financiële onzekerheid slaapproblemen met zich meebrengt.

Foto's van rond de vorige eeuwwisseling van je dorp of stad.

http://cartes-postales.delcampe.be/page/category/language,D,cat,712,var,Postkaarten-Europa-Belgie.html

Klik op je gemeente en vervolgens op elk beeld dat je wil uitvergroten. Als vb Kristus Koning uit de lucht.

Deze kijk je gegarandeerd tot het einde...

Deze reclame is echt heel mooi, wedden dat je tot het einde kijkt?
Ik vond hem alleszins..... meer dan mooi.
Vraag me wel niet waarover hij gaat... 

Klik op:
http://www.m2film.dk/fleggaard/trailer2.swf

3D Eifeltoren..... naar analogie van de beelden eerder deze week.

Eerst hieronder klikken en dan op de webfoto met muis slepen van links of van rechts en vast houden ook kan je in en uitzoomen !!


woensdag 11 november 2009

Mannen weten niet hoe ze vrouwen moeten verleiden

63 procent van de Nederlandse mannen haalt een onvoldoende wat het verleiden van vrouwen betreft. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2281 mannen op Masterflirt.nl. Over de Belgische mannen .....geen info....

Test
Masterflirt.nl is een project van de Nederlandse onderzoeker Tijn van Ewijk. Hij ontdekte dat 87 procent van de mannen hulp nodig heeft bij het verleiden van vrouwen, dat meldt nu.nl. Voor zijn recentste studie stelde hij een psychologische test op die peilt naar de verleidingscapaciteiten van mannen. Daaruit bleek dat slechts 7 procent van de mannen alle vragen juist beantwoordde, 63 procent kreeg een onvoldoende. Ook toonde hij aan dat mannen het meeste problemen hebben met het inzicht in de machtverhoudingen bij het versieren van vrouwen. Daarnaast maken ze zich te afhankelijk van het oordeel van de vrouw.

Behoeften
Tijn van Ewijk: "Veel mannen beseffen niet wat hen aantrekkelijk maakt bij het andere geslacht. Bijvoorbeeld de vraag: "Wat denk jij van mij?", ze beseffen niet dat ze zich zo afhankelijk opstellen. Daarnaast denken ze dat ze door te trakteren en cadeautjes te geven vrouwen zullen veroveren. Beide geslachten zoeken anderen dingen in een partner. Maar als je wil dat je eigen behoeften vervuld worden, moet je de haar eerst geven wat zij nodig heeft." (ep)

Grap met serieuze financiele gevolgen

De Letse operator van mobiele telefonie Tele2 heeft dinsdag toegegeven de inslag van een meteoriet te hebben verzonnen om publicitaire doeleinden, maar krijgt van de regering een rekening gepresenteerd.

Maandag ging met foto's en video's het nieuws rond dat nabij de noordelijke Letse stad Mazsalaca een meteoriet was ingeslagen en daarbij een grote krater had geslagen. Maar toen er massaal wetenschappers, journalisten en brandweermannen ter plekke aankwamen, bleek de impact te zijn gefaket. Tele2 heeft erkend de dader te zijn en heeft eraan toegevoegd dat het de bedoeling was de wereld ander nieuws te willen geven dan de economische crisis die het land treft. Het Letse ministerie van Binnenlandse Zaken voelt zich beledigd en wil met de mobiele operator niets van doen hebben. Tele2 mag een rekening van ongeveer 26.000 dollar verwachten voor de veroorzaakte schade. (DWM)bron: Belga


Seksleven vrouwen gaat in 'herfstslaap'


Het herfstweer heeft ook zijn invloed op het libido van vrouwen. Minder zin in seks, maar meer behoefte aan intimiteit en een warm lichaam om tegen aan te kruipen. Dat blijkt uit een onderzoek van  500 Nederlandse vrouwen.


14 procent van de vrouwen bekende seksueel het meest actief te zijn in de herfst. De zomer is het topseizoen (56 procent), verrassend genoeg gevolgd door de winter (34 procent). De lente scoort beduidend slechter, met 19 procent van de vrouwen die dan het vaakst onder de lakens duiken. Of mannen iets gelijkaardigs ervaren werd niet onderzocht. (edp)

dinsdag 10 november 2009

Hoe u uw lichaam kunt ontgiften!

Elke dag stoppen we potentiële giftige stoffen in onze monden, ademen we ze in en nemen we ze mee naar huis zonder daadwerkelijk te weten waar ze belanden en wat voor schade ze kunnen aanrichten. Als u, in feiten, een kijkje in uw lichaam zou kunnen nemen zou u erachter komen dat uw lichaam veel giftige stoffen bevat.

Wij vinden dat dit niet kan en geven u daarom een paar tips hoe u uw lichaam kunt ontgiften.

•Bescherm uzelf tegen pesticide.
U moet groenten en fruit, elke keer dat u ze mee naar huis neemt, wassen. De residuen van de bestrijdingsmiddelen op voedselgewassen zijn, net als voor het ongedierte, schadelijk voor mensen.

•Kunststof gordijnen.
Kent u de sterke geur die van nieuwe kunststoffen douchegordijnen en bedovertrekken komt? Dat is de geur van polyvinylchloride(PVC), wat gebruikt bij de productie van de producten. Een paar diepe ademhalingen, van deze chemische stof, kan u al duizelig en slaperig maken. Gordijnen van katoen of polyester zijn veiliger en makkelijker schoon te maken.

•Kijk uit voor lood.
Omdat beenderen calcium opnemen kunnen ze misleid worden door lood. Dit komt omdat lood een “look-a-like” is. Lood maakt de botten echter zwak en gevoelig. Vitamine D kan bot verlies vertragen en de hoeveelheid lood dat van botten naar bloed gaat verminderen. U kunt meer lood aantasting voorkomen door de stof in uw huis te verminderen. Dit kan het best gedaan worden door gebruik te maken van een HEPA stofzuiger.

•Feest niet te veel.
Een studie in Engeland heeft bewezen dat het drinken van alcohol de kans op borstkanker kan vergroten. Let dus op de hoeveelheid alcohol dat u consumeert.

•Gebruik niet teveel pijnstillers.
Uw lever ontgift uw lichaam automatisch, maar hij is niet perfect. Veel medicijnen, zelfs de veel gebruikte paracetamol, kunnen schade aan het orgaan aanbrengen. Neem dus niet meer dan u nodig heeft.

•Blijf rookvrij.
Het is bijna onmogelijk om helemaal rookvrij te blijven. Als u zelf niet rookt is er nog altijd 2de en 3dehands rook, wat ook heel veel schade aanbrengt. Wat u wel kunt doen is het eten van veel broccoli en bloemkool. Deze kruisbloemigen groenten verminderen de kans op longkanker.

•Verfris op vriendelijkere manieren.
Die lekker ruikende luchtverfrisser kan uw huis met chemicaliën vervuilen. In plaats van het verbergen van een onaangename geur, kunt u beter een raam open doen.

•Veeg je voeten.
Uw schoenen kunnen een vitale rol spelen in het ontgiften van uw huis. Pesticiden en looddragende stoffen liggen vaak op de grond en kunnen daardoor aan uw schoenen blijven plakken. Door uw voeten goed af te vegen, kunnen giftige stoffen buitenshuis worden gehouden. Het is zelf nog beter om uw schoenen gelijk bij de deur uit te doen

Half miljoen bedienden zal loon zien dalen in januari

In januari 2010 zal een half miljoen bedienden minder gaan verdienen. Dit komt door de invloed van de negatieve inflatie op de loonindexering.


Het inflatiecijfer is sinds de maand mei negatief. Dat wil zeggen dat consumptiegoederen, op olieproducten na, wat goedkoper zijn dan in 2008.

Honderdduizenden bedienden die vallen onder het aanvullend paritair comité (ANPCB), zullen de gevolgen van het negatieve inflatiecijfer weerspiegeld zien op hun loonfiche. Hun loonindexering wordt immers berekend op basis van de inflatiecijfers.

Het zou gaan om een indexering van -0,5%.

Man is allergisch voor zijn vrouw.

Een Britse man krijgt uitslag telkens als hij bij zijn vrouw in de buurt komt. Een goed(koop) excuus om van zijn echtgenote af te raken? In elk geval, de 45-jarige Darren Young is wel degelijk allergisch voor een stof die vaak voorkomt in crèmes en huidzalfjes, zo citeert de website ananova.com The Sun.

Zijn hartslag vertraagt - en zou zelfs kunnen stoppen - en zijn lichaam begint op te zwellen telkens hij in contact komt met de chemische stof polyethylene glycol. Young, die werkt als buschauffeur in Sprotbrough, zegt dat hij enkel dicht bij zijn vrouw Sue kan komen als ze niks heeft opgesmeerd. "Sue heeft het excuus 'ik heb hoofdpijn' dus niet nodig. Ze zegt gewoon dat ze body lotion heeft gebruikt." Young ontdekte zijn allergie toen hij een injectie kreeg met polyethylene glycol om een probleem aan zijn voet te behandelen. Zijn gezicht zwol op, hij kreeg een hartstilstand en moest gereanimeerd worden. Sindsdien let hij op wat (en wie) hij aanraakt en draagt constant medicatie bij zich. (BEH) bron: Belga

Mobiele flitsers op de motto vanaf heden. Opletten dus.


maandag 9 november 2009

Misverstand bij Berlusconi....


Hij vroeg een 25 jarige escort aan zijn villa en kreeg een auto ipv de bedoelde escortdame.

360° naar alle kanten, mooi om eens te bekijken. Het Elysee.



Klik op iedere foto en beweeg dan op de foto met de muis ingedrukt !!!
Wat ze tegenwoordig allemaal kunnen !!!!


http://www.elysee.fr/panoramic/index.php

De eerste vrieskou met een smiley


Bonnie Taylor - It's heartache

Wat was ik toen nog jong....zucht. Toch een gouden oude .
Beluister hem eens door op de link op de foto te klikken.

Bonnie Tyler, artiestennaam van Gaynor Hopkins (Skewen, Wales, 8 juni 1951) is een Welsh' zangeres.

Ze komt uit een gezin van 6 kinderen, haar vader was een mijnwerker, haar moeder, een operafan, deelde haar passie voor muziek met haar kinderen. Janis Joplin en Tina Turner waren haar grote voorbeelden, na in verschillende bands gezeten te hebben en verschillende artiestennamen kwam ze uiteindelijk uit bij Bonnie Tyler.

Vermager door trager te eten

Mensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.

Hormonen
De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.

Achter computer eten
Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."

Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?

Een complimentje maakt onze dag goed en toch kunnen we er zo moeilijk mee om. Complimentjes maken ons onzeker of doen twijfelen over de oprechtheid. Jammer, want daarmee nodigen we de anderen uit om zich voortaan minder lovend uit te laten. Ze gepast ontvangen, kan je leren. Wie er gracieus weet mee om te springen, spoort mensen aan er nog meer te maken. En dat komt je zelfvertrouwen alleen maar ten goede.



1. Als een ander een complimentje geeft, spreekt de ander zijn waardering uit. Een gepaste 'dank je' is de beste reactie op een compliment. Kijk de ander aan met een glimlach en laat blijken dat je de aandacht en lof waardeert.

2. Vooral vrouwen hebben het best moeilijk om een complimentje te aanvaarden. Bekijk het als een stukje persoonlijke waardering en die hoef je niet te pareren. Door te reageren als 'dit oude ding? Heb ik allang' of 'mijn haar valt nooit goed' geef je een negatieve reactie aan een compliment.

3. Zoek niet naar een dubbele bodem. Stel jezelf geen verdere vragen, soms is de reden zeer duidelijk en geniet gewoon van de positieve aandacht en waardering. Niet iedereen wil je met een complimentje het bed inkrijgen of versieren.

4. Complimenten zijn niet bedoeld als ruilhandel. En toch menen velen dat ze er eentje moeten teruggeven. Dat is niet de bedoeling en ontkracht zelfs het compliment van de ander. Ga ook niet discussiëren en vergelijk jezelf niet met iemand anders.

5. Gedraag je niet onverschillig omdat je nu eenmaal niet weet hoe er mee om te springen. Sta niet wat rond te kijken of tokkel niet verder op je gsm of computer. Kijk de ander aan als die iets positiefs zegt, dat geeft een zelfzekere en attente indruk.

6. Een compliment schenkt een boost aan je zelfvertrouwen. Niet dat je naast je schoenen moet lopen, maar bekijk het als een extra stimulans om zo verder te gaan. Een compliment tovert een glimlach op je gezicht en daar kunnen anderen net zo veel genieten.

Meat Loaf - Paradise by the dashboard light

NOSTALGIE....Om hem te beluisteren klik op de link onder de foto


Meat Loaf, geboren Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947) is een Amerikaanse rock and roll-zanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise By The Dashboard Light van zijn album Bat Out Of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman.

zondag 8 november 2009

2012 Vergaat de wereld...of niet?


Blijkbaar hebben we dus wat meer tijd gekregen om op dit bolleke te blijven rondlopen.
Bekijk alvast de indrukwekkende "trailer" van de film die hierover uitkomt op 11 november. Link onderaan.

De profetie dat de wereld in december 2012 vergaat, is gebaseerd op een rekenfout. Als de onheilstijding al werkelijkheid wordt, zal dat pas in 2208 zijn. Dat zeggen wetenschappers in het novembernummer van het tijdschrift Natuurwetenschap & Techniek (NWT).

Wie op Google 2012 intikt krijgt 189 miljoen hits, waarvan de meeste gaan over het einde der tijden of over het aanbreken van een nieuw spiritueel tijdperk. De onheilsprofeten en newage-aanhangers baseren zich op de Maya-kalender. Die zou aflopen op 21 december 2012. De zwartkijkers gaan er van uit dat onze tijd er dan op zit en de wereld vergaat. Recent onderzoek van archeologen, astronomen en wiskundigen laat echter zien dat die datum helemaal niet klopt. De kalender van de Maya's loopt pas 2 eeuwen later af, aldus NWT. (VKB)bron: Belga

http://www.whowillsurvive2012.com/

Helft van de ( Britse ) vrouwen heeft liefst seks als ze dronken is

Duizenden Britse vrouwen drinken zichzelf moed in voor ze naar bed gaan met iemand, omdat alcohol helpt hun remmingen los te laten. Zes procent had zelfs nog nooit nuchter seks en de helft bedrijft liever de liefde onder invloed.


Avontuurlijker
Uit een Brits onderzoek bij 3.000 vrouwen blijkt dat de helft verkiest seks te hebben onder invloed. Drie kwart vindt het dan makkelijker zich te ontspannen en avontuurlijker te zijn in bed. Ze zijn dus te onzeker over hun lichaam om nuchter de liefde te bedrijven.

Eerste keer
Vier op de tien vrouwen zijn altijd een beetje tipsy als ze voor de eerste keer met een man naar bed gaan. Evenveel vrouwen zeggen dat helpt hen te ontspannen bij een eerste date. Negen op de tien gaat nooit naar een afspraak zonder eerst alcohol te drinken. 75 procent zegt liever enkele glazen wijn te drinken voor ze met hun vaste vriend of man in bed duiken. Daarnaast blijkt dat de gemiddelde vrouw met acht mannen sliep, maar dat ze dronken was bij minstens vijf van hen. Bij één of twee van deze bedpartners konden ze zich zelfs de naam niet meer herinneren de volgende ochtend.

Zorgbarend
Onderzoekster Kathryn Lakeland van Femfresh zegt dat een gebrek aan zelfvertrouwen een grote zorg is voor heel wat vrouwen. "Hoewel veel vrouwen drinken voor seks omdat het een onderdeel is van het dateproces, tijdens een romantisch diner bijvoorbeeld, zijn er ook die simpelweg weigeren om nuchter te vrijen. Maar alcohol verhoogt de kans op onenightstands, dit zijn dus echt zorgbarende cijfers. Vrouwen moeten met hun partners praten over hun onzekerheden voor ze hun heil zoeken in alcohol." (ep)

NVDR: Hopelijk is dit niet zo voor de Belgische vrouwen.

Acht goede redenen om te stoppen met roken

Van rimpels tot longkanker, zonder een slechte adem en seksuele stoornissen te vergeten... Dat zijn enkele van de talrijke risico's die gepaard gaan met sigarettenrook. U vindt hieronder een weliswaar onvolledige lijst die uw motivatie kan versterken om u te voegen bij de groep van de niet-rokers.


1) Roken versnelt het ontstaan van rimpels
Roken veroorzaakt een vernauwing van de haarvaten in het gezicht. Hoe komt dat? Omdat u rookt, worden de huidcellen minder voorzien van zuurstof en van de noodzakelijke voedingsstoffen. Het gevolg is dat u voortijdig rimpels gaat krijgen. Dit effect is onomkeerbaar.

2) Roken leidt tot seksuele stoornissen
Roken is slecht voor de hartslagaders... maar ook voor de bloedvaten die de penis van bloed voorzien. Roken beschadigt de bloedvaten in de penis. Dit vermindert de bloedtoevoer die nodig is voor een erectie. Op deze manier kan roken dus erectiestoornissen veroorzaken. Tabak heeft ook een nadelige impact op de elastine, een proteïne die bijdraagt tot de elasticiteit van de weefsels. Daardoor hebben rokers het moeilijker om hun erectie vast te houden. Men stelt ten slotte nog vast dat het aantal seksuele betrekkingen bij rokers gemiddeld slechts de helft bedraagt in vergelijking met niet-rokers: 5,7 keer per maand tegen 11,6 keer...

3) Roken beschadigt de tanden en dan hebben we het nog niet over de slechte adem…
Het is algemeen bekend dat tabak het risico verhoogt op mond-, keel- en slokdarmkanker. Men moet echter ook weten dat schadelijke deeltjes in de rook vlekken op de tanden en een slechte adem kunnen veroorzaken, en ook nog het tandvlees kunnen aantasten. Rokers hebben dus vaak een slechte adem, meer problemen met hun tandvlees en ze verliezen sneller hun tanden.

4) Rokers ruiken slecht
De geur van sigarettenrook is bijzonder onaangenaam en hij blijft ook zeer lang hangen in de huid, het haar en de kleren. Rokers merken niet hoe slecht dat ruikt: hun neusholtes zijn immers aangetast door de rook...

5) Rokers lopen een verhoogd risico op hartfalen

Roken veroorzaakt een slechte bloedcirculatie in het hele lichaam. Dit fenomeen leidt aanvankelijk tot koude voeten en handen en daarna tot een soms pijnlijke prikkeling. Op termijn zijn de cardiovasculaire risico's echter zeer ernstig, met onder meer een verhoogd risico op een cerebrovasculair accident.

6) Tabak maakt de botten broos
Zoals de menopauze, een sedentair leven of calciumtekort, is tabak een risicofactor voor osteoporose. Heupfracturen komen bijvoorbeeld veel meer voor bij rokers. Goed om te weten: een verminderde botdensiteit kan achteraf niet meer volledig worden goedgemaakt.

7) Sigarettenrook bevat 401 giftige en 43 kankerverwekkende stoffen
De gevolgen van sigarettenrook zijn verwoestend. Daarbij wordt eigenlijk geen enkel orgaan gespaard, wat heel wat gezondheidsproblemen tot gevolg heeft. Naast nicotine, teer en koolstofmonoxyde, kunnen sigaretten talrijke andere geduchte ingrediënten bevatten: aceton, butaan, waterstofcyanide, radon, ammoniak, het insecticide DDT, zwavelzuur, arsenicum, enz.

8) Een rookvrije omgeving: onschatbare voordelen
Door te stoppen met roken, beschermt u niet alleen uw omgeving (kinderen, familie, vrienden) tegen passief roken, maar u geeft ook het goede voorbeeld: mensen die in een rookvrije omgeving leven, zijn minder geneigd om zelf beginnen te roken, ze roken minder en/of ze verhogen hun kansen om te stoppen met roken.

Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste

Een op de zes verkeersboetes niet betaald

Van de ruim 3 miljoen verkeersboetes die de politie vorig jaar uitschreef, blijkt een half miljoen, of 1 op de 6, niet of incorrect betaald. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie die De Morgen kon inkijken. Volgens gegevens van Justitie waren de onmiddellijke inningen of de gewone verkeersboetes in 2008 goed voor een opbrengst van 223 miljoen euro.


De cijfers tonen aan dat er weinig veranderd is aan de bereidheid van de Belg om zijn boetes meteen te betalen. Ook in 2007 bleef immers 17 procent van de verkeersboetes onbetaald. Om dat probleem op te vangen legt het ministerie van Justitie inmiddels de laatste hand aan een centrale databank waar alle niet-betalers in zullen worden opgenomen. Midden 2010 wordt die databank in gebruik genomen. Het is de praktische uitwerking van het gerechtelijk incassobureau dat voormalig minister van Justitie Jo Vandeurzen had voorgesteld. De databank is bedoeld om meer zicht te krijgen op het probleem en om de inning van boetes vlotter te laten verlopen. (VKB)
bron: Belga