zaterdag 9 januari 2010

donderdag 7 januari 2010

Overtredingen en hun prijs

Overtreding

Graad 1
Gordel niet dragen
Richtingaanwijzers niet gebruiken wanneer verplicht
's Nachts zonder verlichting fietsen
Onrechtmatig op busstrook rijden
Onrechtmatig op pechstrook rijden
50‚- €

Graad 2: onrechtstreeks gevaar
Oranje verkeerslicht negeren
Als bestuurder bellen met gsm in de hand
Rechts inhalen waar dit verboden is
Veiligheidsafstand vrachtwagens niet naleven
Achtermistlichten niet aanzetten wanneer verplicht
Gevaarlijk en/of hinderlijk parkeren (bepaalde gevallen)
Onrechtmatig parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met handicap
100‚- €

Graad 3: rechtstreeks gevaar
Rood verkeerslicht negeren
Inhaalverbod niet naleven
Dubbel inhalen waar dit verboden is
Inhalen nabij oversteekplaats
Voetgangers of fietsers in gevaar brengen
Regels betreffende kruisen niet naleven
150‚- €

Graad 4: onvermijdelijk gevaar
Links inhalen op helling of in bocht
Aansporen tot overdreven snel rijden Naar
Verkeerstekens op een overweg negeren
Rechtsomkeer maken op autosnelweg
Straatraces
Naar rechtbank*
* Beslissing te nemen door de Procureur des Konings

Snelheidsovertredingen binnen bebouwde kom, schoolomgevingen, zone 30, woonerven, erven
Eerste 10 km/u te snel  : 50‚- €
11 tot 30 km/u te snel  : 50,- €+10,- € per km/u te snel*
Meer dan 30 km/u te snel : Naar rechtbank**

Snelheidsovertredingen op andere wegen
Eerste 10 km/u te snel :  50‚- €
11 tot 40 km/u te snel :  50,- €+5,- € per km/u te snel.***
Meer dan 40 km/u te snel.: Naar rechtbank**

Rijden onder invloed
Van 0,5 tot 0,8 promille BAC (0,22 tot 0,35 mg/l UAL)   : 137,5 €
Van 0,8 tot 1,2 promille BAC (0,35 tot 0,50 mg/l UAL)   : 400, - €
Van 1,2 tot 1,5 promille BAC (0,50 tot 0,65 mg/l UAL)   : 550, - €
1,5 promille BAC (0,65 mg/l UAL) of meer
Weigering ademtest of bloedproef zonder geldige reden
Staat van dronkenschap (of soortgelijke toestand door gebruik van drugs of geneesmiddelen)
Rijden onder invloed van drugs (positieve bloedproef)
Naar rechtbank**
* Voorbeeld: 43 km/u in zone 30 : 50 € + 3 x 10 € = 80 €
** Beslissing te nemen door de Procureur des Konings
*** Voorbeeld: 141 km/u op autosnelweg : 50 € + 11 x 5 € = 105 €
BAC: alcoholconcentratie in het bloed - UAL: alcoholconcentratie in de uitgeademde alveolaire lucht

De tarieven vermelden het minimumbedrag (onmiddellijke inning of minnelijke schikking, toestand op 31 maart 2006). In bepaalde omstandigheden kunnen andere straffen gelden.
Als de overtreder weigert te betalen of bij bepaalde overtredingen komt de zaak voor de politierechter. Die kan een boete met een ander tarief en/of een verval van het recht tot sturen uitspreken. Daarbovenop komen nog de gerechtskosten en eventueel een bijdrage aan het fonds voor slachtofferhulp.
Bij bepaalde overtredingen kan het parket het rijbewijs onmiddellijk laten intrekken

Denksportoefeningeske .... wie , wie , wie....

Als :

 2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
 8 + 4 = 96
 Dan is : 9 + 7 = ????

Mannen van St Job..wie, wie ??? Tanja Dexters zoekt man


Tanja Dexters en haar collega's van Jameerah zijn op zoek naar een good looking man die wil meespelen in hun nieuwe videoclip.

De meidengroep Jameerah werd opgericht in 2008 en bestaat naast de ex-Miss België nog uit drie andere schoonheden uit België, Nederland en Duitsland. Het viertal is specifiek op zoek naar een atletisch gebouwde man tussen 24 en 28 jaar, die minstens 1.,8 m groot is en enige ervaring in de modellen- of acteerwereld heeft. Wie zich geroepen voelt en vrij is op 3 en 4 februari, stuurt twee foto's en een beknopte biografie naar info@jameerah.com.

Man geeft diefstal van ondergesneeuwde wagen aan

Een Duitser heeft deze week aangifte gedaan van de diefstal van zijn Mercedes-Benz die blijkbaar verdwenen was van een ondergesneeuwde langetermijnparking op de luchthaven van Dresden. Dat deelde de politie mee.
Drie uur later doorzocht het personeel van de parking de ondergesneeuwde wagens en trof de 21 jaar oude Mercedes aan op dezelfde plaats waar de eigenaar hem drie weken eerder achterliet, vooraleer hij vertrok voor een vakantie naar de zon. In Oost-Duitsland sneeuwt het al sinds midden december. (EYI)

Darwin Awards 2009: de meest domme doden

De Darwin Awards zijn in 1993 in het leven geroepen om die mensen te eren die 'bijdragen' aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus de mogelijkheid om zichzelf voort te planten verliezen. De winnaars van 2009 zijn twee mannen uit Dinant die zichzelf per ongeluk hebben opgeblazen bij een bankoverval.
Ze volgen een Braziliaanse priester op die spoorloos verdween tijdens een poging om het record 'ballonhangen' te verbreken. Het winnende duo had het gemunt op de bankautomaat van Record Bank in Dinant. Ze wilden de automaat met springstof uit de muur halen, maar de hoeveelheid dynamiet was slecht gedoseerd. De helft van het gebouw stortte in, en de twee werden onder het puin bedolven. De tweede plaats ging naar een Amerikaanse automobilist die dringend naar het toilet moest terwijl hij volledig vastzat in de file. Hij stapte uit de wagen en sprong over een betonnen muurtje om zijn behoefte te doen. Helaas stond de file op een brug en viel de man zo'n 20 meter naar beneden. De eerste vrouw die ooit werd genomineerd eindigde derde. Zij reed met haar brommer door een politieblokkade in een rivier. Nadat ze werd gered door de politie sprong ze opnieuw het water in om haar brommer te redden... maar ze verdronk. (OSN)

dinsdag 5 januari 2010

Pedagogische tik maakt kinderen succesvoller

Het is tegenwoordig uit den boze of zelfs verboden je kind te straffen met een zogenaamde pedagogische tik. Ten onrechte, zo meldt de Sunday Times. Want kinderen die als ze klein zijn op die manier worden bestraft, groeien op tot succesvollere en gelukkigere volwassenen.
De harde hand
"Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet". Onder dat motto hielden ouders (meestal vaders) hun kinderen generaties lang op het rechte pad door ze te bestraffen met harde hand.

Moeilijke zoektocht
Die aanpak is geleidelijk aan in onbruik geraakt, zozeer zelfs dat de Amerikaanse psychologieprofessor Marjorie Gunnoe, moeite had om voldoende mensen te vinden die geregeld een klap hadden gekregen.

Uiteindelijk lukte het haar toch om 2.600 personen te ondervragen, van wie een kwart nooit één klap had gekregen en de rest wel. Dat bracht haar tot de vaststelling dat er "niet genoeg wetenschappelijke gronden zijn om ouders de vrijheid te ontnemen hun kinderen te bestraffen zoals ze willen".

Gevaarlijk, maar noodzakelijk
Volgens professor Gunnoe "zijn de redenen om kinderen niet fysiek te straffen onvoldoende onderbouwd en stroken ze niet met de gegevens waarover wij beschikken. Ik beschouw het geven van klappen ook als een gevaarlijke methode, maar er zijn situaties waarin een gevaarlijke methode noodzakelijk is. Alleen moet er voorzichtig mee worden omgesprongen".

Tot 11 jaar
Volgens haar onderzoek deden kinderen die af en toe een tik kregen voor hun zesde verjaardag, het als tieners beter op school en gingen ze vaker naar de universiteit dan kinderen die met zachtere hand waren grootgebracht.

Bij kinderen die tot hun elfde klappen kregen was het resultaat minder eenduidig: zij hadden hogere negatieve scores en waren vaker betrokken bij vechtpartijen, maar bleken academisch succesvoller te zijn.

Op die leeftijd moet het echter stoppen, want kinderen die ook als adolescenten nog slaag kregen, gaven later wel degelijk blijk van gedragsstoortnissen. (belga/edp)

maandag 4 januari 2010

Helaas, de g-spot bestaat niet

De wanhopige zoektocht van miljoenen vrouwen (en mannen) naar de 'g-spot', dat mysterieuze plekje in een vrouwenlichaam dat garant zou staan voor seksueel plezier, bestaat niet. Tot die conclusie, zo schrijft de Sunday Times, kwamen wetenschappers aan het Londense King's College.

Omdat veel vrouwen niet met hetzelfde gemak seksueel bevredigd raken als mannen, was het goed nieuws toen Beverly Whipple, emeritus professor aan de Amerikaanse Ritgers universiteit, in de jaren 50 de aandacht vestigde op een ophefmakende Duitse ontdekking. Ene Ernst Gräfenberg had toen namelijk ontdekt waar de erogene zone zat die vrouwen tot een climax kon helpen brengen, en Whipple gaf daar de naam 'g-spot' en heel veel publiciteit aan. De Amerikaanse hoogleraar onderzocht 400 vrouwen en publiceerde haar hoopgevende resultaten over dit trosje hypergevoelige zenuwuiteinden. In de halve eeuw die sindsdien is verstreken, werd driftig gediscussieerd over het bestaan van dat plekje, maar nu hebben Britse vorsers uitgemaakt dat het niet bestaat. Ze onderzochten 1.800 Britse vrouwen en concludeerden: "vrouwen mogen dan zeggen dat het bezit van een g-spot samenhangt met dieet of lichaamsbeweging, maar in werkelijkheid is het vrijwel onmogelijk er concrete sporen van te vinden", aldus de auteur van het rapport, professor Tim Spector. Aan het onderzoek namen tweelingen deel. Als een helft van een identieke tweeling zei dat ze een g-spot had, moest de ander dat ook hebben aangezien zij hun genen delen. Dat bleek echter niet zo te zijn, dus gaat het volgens professor Spector om een mythe. (HMU)

zondag 3 januari 2010

Jonge egeltjestijd.



Blijkbaar is het jonge egeltjestijd meld men mij. In januari?? Wist ik dus niet.
Automobilisten let dus op en vermijd deze insectenetende lieverdjes op de baan.