zaterdag 16 januari 2010

Priesters overvallen belastingkantoor

Twee als orthodoxe priesters vermomde rovers hebben een belastingkantoor op het Griekse eiland Zakynthos overvallen en enkele duizenden euro buitgemaakt.

"De priesters kwamen binnen, en uit beleefdheid stapten we opzij. Maar dan zagen we plots hun pistolen", vertelde een ooggetuige op de lokale radiozender. De beide rovers vluchtten op een motor. "Het was een ongelooflijk spektakel. De priestergewaden wapperden in de wind, de bandieten schreeuwden en alle mensen hier stonden perplex", zei een andere ooggetuige op de radio. De politie onderzoekt de zaak. (OSN)
bron: Belga

vrijdag 15 januari 2010

Geweld tegen politie met 14 procent gestegen sinds 2000

Het aantal gewelddaden tegen politiemensen steeg in het voorbije decennium met 14 procent, tot 982 feiten in 2008 tegenover 860 in 2000. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. In het eerste semester van 2009 bedroeg het aantal geweldsfeiten tegen de politie 426, waarvan 296 in Vlaanderen. Dat berichten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De stijging van het geweld tegen de politie tussen 2000 en einde 2008 komt alleen voor rekening van Vlaanderen, waar ze 27,5 procent bedraagt. In Brussel en Wallonië is er nauwelijks sprake van een stijging. Deze toename van het geweld tegen de politie kan enorm lijken, maar het totale aantal geweldfeiten buiten het gezin steeg in dezelfde periode bijna twee keer zo snel, met 25,5 procent tot 50.082 in 2008. Relatief gezien is het geweld tegen de politie dus gedaald. De Kamercommissie Justitie bespreekt straks een wetsvoorstel om de minimumstraffen voor geweld tegen de politie te verdubbelen. (DWM)
bron: Belga

woensdag 13 januari 2010

Wat extra kilokes op de bips is gezond, zo blijkt.

Een paar extra kilo's op de kont, heupen en dijen is gezond. Dat hebben Britse wetenschappers bekendgemaakt. Hartproblemen zouden hierdoor voorkomen kunnen worden. Dat schrijft de website ananova.com.

Een vetlaagje op de kont en de dijen vermindert het effect van schadelijke eiwitten die ontstekingen veroorzaken en slagaders verstoppen. Op die manier krijgen hart-en vaatziekten en diabetes geen kans. De wetenschappers beweren ook dat een dikkere kont beter is dan een buikje. Opgestapeld vet rond het onderlichaam is moeilijker af te breken dan het vet op het bovenlichaam, daar zijn vrijwel alle dames het over eens. Een sneller afbrekingsproces zorgt er echter voor dat er meer proteïnen vrijkomen die gelinkt worden aan hartziekten en diabetes. Een langzame vetverbranding maakt dat er meer hormonen vrijkomen die bloedvaten beschermen en een betere bloedglucose bevorderen. Die gunstige effecten komen eerder bij vrouwen voor omdat testosteron bij mannen de opslag van vet rond hun dijen, onderdrukt. Onderzoeker dr. Konstantinos Manolopoulos, van de universiteit van Oxford: "Het vet rond onze dijen en heupen is anders dan het vet rond onze buik. Er is' goed 'vet en' slecht 'vet - net zoals er goede en slechte cholesterol. De cellen in het lagere lichaamsvet werken anders dan de vetcellen in het bovenlichaam". Sterren met rondingen zoals Jennifer Lopez en Beyoncé zijn dus betere rolmodellen voor de gezondheid van vrouwen dan supermodellen die veel minder lichaamsvet hebben. (EYI)

zondag 10 januari 2010

Niet vergeten op maandag... worstenbrood in diverse cafe's


Ik wist het antwoord niet .....nu wel...


Deze link is heel interessant voor verschillende onbeantwoorde vragen. http://www.animatedexplanations.com/Category.aspx?catID=15

Neem als voorbeeld eens de groep "Technologie" en klik op het 3de plaatje over de elektronische identiteitskaart of de link hieronder. Leerrijk alleszins. http://www.animatedexplanations.com/Animation.aspx?animation=36&catID=13

Alcohol versus eventuele gevolgen .



Alcoholcampagne !! Om stil van te worden !!

Ge denkt wel effe na als je dit  filmpje hebt bekeken !

Denk hier ook maar eens over na als je net dat ene pintje drinkt dat (zogezegd) nog net kan.

http://www.youtube.com/watch?v=Z2mf8DtWWd8