maandag 5 oktober 2009

Verkrachter van Schilde gevat.

Een 39-jarige man uit Brecht is gisteren door de onderzoeksrechter in Antwerpen aangehouden. Hij wordt verdacht van verschillende verkrachtingen en aanrandingen in Schilde en Malle.

De man werd donderdagavond aangehouden na een klacht van een jonge vrouw. Die verwittigde de politie toen de man haar aan haar werkplaats stond op te wachten. De man zou zijn slachtoffer al gedurende enkele weken belagen.

De man ontkende dat echter tegen de speurders. Hij was toevallig ter plaatse, zei hij. Maar in zijn wagen, die door de politiediensten doorzocht werd, werden voorwerpen gevonden die erop zouden kunnen wijzen dat de man betrokken is bij eerdere aanrandingen en verkrachtingen. Het gaat om vier feiten tussen 25 oktober vorig jaar en 26 augustus van dit jaar. Drie keer sloeg de man in Schilde toe, een vierde keer in Malle.

Gisteravond laat werd de man door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst, bevestigt woordvoerster Dominique Reyniers van het Antwerpse parket. Meer details kan ze voorlopig niet geven. Welke voorwerpen tot de arrestatie van de man geleid hebben, kan evenmin gespecificeerd worden. ‘Die moeten nog aan getuigen voorgelegd worden.'

Waarschijnlijk is de man die donderdagavond opgepakt werd, de verkrachter naar wie al geruime tijd gezocht werd. De man sloeg al verscheidene keren toe, en was steeds gemaskerd met een bivakmuts. Hij droeg ook steeds een grote kunstpenis.
De verkrachter, die meestal toesloeg na jongerenfuiven, veroorzaakte een angstpsychose in en rond Schilde. Yolande Avontroodt, de burgemeester van Schilde, stuurde zelfs een waarschuwing de wereld in. Meisjes zouden beter 's nachts niet alleen naar huis fietsen, klonk het. (lej)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten