zaterdag 10 oktober 2009

Kuistip 1 ( van 30 )

1 Een nette woning in amper 15 minuten

Krijg je plots en helemaal onverwacht een telefoontje van vrienden, kennissen of familie met de mededeling dat ze bijna op je stoep staan, dan tover je je woning aan de hand van deze tips in amper een kwartiertje om tot een nette plek!

- Maak meteen komaf met vieze geurtjes en gooi de ramen open. Heb je nog wat kant-en-klare koekjesdeeg in de kast staan, stop die dan meteen in de oven. Naast de heerlijke geur van die zoete lekkernij heb je meteen ook iets lekkers om je gasten op te trakteren.

- Ruim snel alle rommel in de woonkamer op en ga met een stofdoek over de vuilste oppervlakken. Ook een snelle beurt met de stofzuiger neemt slechts enkele minuten in beslag.

- Zet de vuile vaat in de afwasmachine en orden alle overige keukenspullen. Veeg grote oppervlakken zoals het aanrecht en de keukentafel schoon met een natte doek.

- Maak het toilet proper met de toiletborstel, giet er wat toiletreiniger in en zorg dat de handzeep, een gewassen handdoek en voldoende toiletpapier aanwezig is.

- Gooi eventuele rondslingerende kledingstukken in de wasmand en plaats ze op een plek waar je gasten niet zullen komen.

- Vraag hulp aan je huisgenoten om het schoonmaken nog sneller te laten verlopen.

- En ten slotte: je hoeft je helemaal niet te schamen om het feit dat je woning er niet kraaknet bij ligt wanneer je onverwacht bezoek over de vloer krijgt. Mensen begrijpen dat heus wel en krijgen bij een opgeruimde en lekker geurende woning alsnog de indruk dat het huis helemaal netjes en schoon is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten