vrijdag 18 september 2009

Maak tijd om te vrijen...

U hebt een goede relatie, u bent verliefd, alles gaat prima. Alles, behalve dat u al een poosje niet meer gevrijd hebt! U schaamt zich er een beetje voor, want u hebt de indruk dat iedereen alleen maar aan seks denkt en bij u loopt het fout!


Vrijt u niet zo vaak meer?

Maak u vooral geen zorgen! Anders dan de beelden uit de reclamewereld of de films suggereren is het eksuele leven van de Belgen geen eeuwigdurende zevende hemel! Het grootste probleem is dat onze leefwijze zo uitputtend is. De dagelijkse extra uren in de trein of in de auto, de lange werkdagen, administratieve beslommeringen en zorgen… Zelfs de meest passionele minnaars kunnen op de duur veranderen in beren die alleen nog maar zin hebben om te overwinteren…

Vrijen is een prioriteit

Het tweede probleem is dat uw seksuele leven alleen u aangaat. Niemand zal u zeggen: ' Je zou wat meer tijd moeten maken om te vrijen… ' Wie zou zich dat trouwens laten zeggen? Neem uw leven dus in eigen handen, neem zelf het initiatief! Laat de belangrijke zaken voor de bijkomstige dingen gaan. En wat is er in het leven belangrijker dan de liefde? Niet zo heel veel, om eerlijk te zijn.

Begin dus met het idee te aanvaarden dat seksualiteit belangrijk is. En aangezien het belangrijk is, is het maar logisch dat u er tijd voor vrijmaakt. U moet liefde gewoon integreren in uw tijdsbesteding.

Vaker vrijen... Hoe eraan te beginnen?

Verander uw kijk op de dingen. Denk niet meer: "We zullen vrijen als we er zin in hebben, of als we tijd hebben…" Het is zoals met goesting, ze komt al etend, ook het verlangen komt terwijl u vrijt! Vat de koe bij de horens. Organiseer u praktisch en doe het gewoon! U zult zo meteen ook uw libido 'warm' houden en weer plezier vinden in seks: het plezier van het verwachten, het plezier van de andere te missen en van er met ongeduld en begeerte naar te verlangen. Denk eens terug aan de tijd toen jullie elkaar leerden kennen, aan de opwinding die u voelde toen u naar die intieme momenten uitkeek. Die opwinding effent de weg voor een verrukkelijk liefdesspel.

Spreek dus onder elkaar af wanneer u zult vrijen, neem er desnoods de agenda bij. En profiteer er vooral van om vooraf te fantaseren over wat u samen zou kunnen doen. Het wachten en het fantaseren zijn de twee dingen die het genot voeden…
Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten