dinsdag 20 oktober 2009

Vrouwen verklappen geheim na 47 uur en 15 minuten

Het cliché dat vrouwen geen geheim kunnen bewaren schijnt te kloppen. De gemiddelde vrouw kan een geheim niet langer dan 47 uur en 15 minuten voor zich houden.

De reden? 'Een overweldigend verlangen' om een roddel te delen op het moment dat ze het horen (30 procent) of omdat ze ermee in hun maag zitten (50 procent), zo vonden onderzoekers na een studie bij 3.000 vrouwen tussen 18 en 65 jaar. Eén geluk: 27 procent van de vrouwen is het geheim na een dag alweer vergeten.

Drie per week
De gemiddelde vrouw hoort drie roddels mee per week en geeft deze door aan minstens een persoon. Twee derde voelt zich schuldig na het verklappen maar 83 procent vindt zichzelf wel nog altijd 100 procent betrouwbaar. Persoonlijke problemen, de werkelijke kost van een aankoop of liefdesaffaires zijn de populairste roddels.

Man en mama
Vier op de tien gaf ook grif toe dat ze een geheim niet kunnen bewaren, hoe persoonlijk of vertrouwelijke de informatie ook was. Bij meer dan de helft helpt alcohol een handje om het nieuwtje toch te verklappen. Vrouwen vertellen de nieuwtjes het liefst aan hun mannen of vriendjes, beste vriendinnen en moeder.

Aanvaardbaar
Veertig procent van de vrouwen vindt het aanvaardbaar dat ze het geheim van een vriend doorvertellen aan iemand die hen niet kent. Meer dan 40 procent noemt hun man hun ultieme vertrouweling.

Verrast door snelheid
"Het is officieel: vrouwen kunnen geen geheim bewaren. Na 48 uur moéten ze het vertellen", aldus Michael Cox, directeur van Wines of Chile, de opdrachtgever van de studie.

"We wilden graag weten hoeveel geheimen mensen doorvertellen. Maar we waren erg verrast hoe snel ze worden doorverteld aan vertrouwelingen. Iedereen die iemand ooit eens een geheim heeft verteld zou zich echt zorgen moeten maken. Wie weet waar dat 'geheim' al zit?" (edp)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten