dinsdag 20 oktober 2009

Meer verslaafde vrouwen omdat ze ontspannen met glas wijn

Vrouwen die regelmatig een glas wijn drinken om te ontspannen na een drukke werkdag en hun hectische gezinsleven riskeren volgens een Britse expert een leveraandoening en een alcoholverslaving.

Meer zelfvertrouwen en stress
Een recent onderzoek toont aan dat de helft van de moeders drie tot vier avonden per week thuis alcohol drinkt. Professor Ian Gilmore, een belangrijke Britse expert, zegt dat het nu meer sociaal aanvaard en goedkoper is voor vrouwen om alcohol te drinken dan een generatie eerder. "Vrouwen hebben het moeilijk om hun carrière te combineren met een gezin, daardoor stijgt de consumptie van alcohol bij hen. Ze gebruiken het om hun hun vermoeidheid, stress en isolatiegevoel te lijf te gaan. Jonge vrouwen verhogen er ook hun zelfvertrouwen mee en ze willen zo meer opvallen op de werkvloer. Er bestaat een link tussen alcoholconsumptie, de emancipatie van vrouwen en hun groeiende belang op de werkvloer. Ze voelen meer druk om te concurreren met mannen, zeker die in een mannenindustrie werken zoals die financiële wereld."

Tijdbom
Vrouwen lopen zo wel meer risico op het ontwikkelen van een leverziekte of alcoholverslaving omdat ze de negatieve gevolgen van regelmatig drinken niet beseffen, aldus Professor Gilmore. "Alcohol werkt als een verdovings- en ontspanningsmiddel. Als je het gebruikt op regelmatige basis, word je een gezondheidstijdbom. Deze vrouwen riskeren een leverziekte of kunnen verslaafd raken aan alcohol." Volgens professor Gilmore lopen vrouwen meer kans op gezondheidsproblemen door alcohol door hun genetische opbouw en fysiek. "Na slechts vijf tot tien jaar van overmatig drinken heb je meer kans op een leverziekte."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten