dinsdag 20 oktober 2009

Lengte penis wél belangrijk en voorspel zwaar overschat volgens nieuwe studie

Het is een mantra die seksuologen al decennia volhouden: de lengte van 'mans penis is niet van belang bij het bevredigen van een vrouw en voorspel is essentieel bij het vrijen. Maar een wetenschappelijke studie die wordt gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine maakt nu brandhout van die stellingen.

Hoe langer hij volhoudt hoe beter?
De studie, geleid door professor Stuart Brody van de University of the West of Scotland, werd uitgevoerd bij duizend vrouwen. Een eerste opvallende conclusie: voorspel wordt zwaar overschat. En dat geldt ook voor marathonseks en het idee van "hoe langer de man het uithoudt hoe beter".

14,5 centimeter
Volgens de studie doet de lengte van de penis er wel degelijk toe. Er wordt zelfs een cijfer opgeplakt: bij erecties die langer dan 14,5 centimeter zijn beleven vrouwen veel vaker een orgasme. Bij dat laatste zijn de wetenschappers eerlijk genoeg om te zeggen dat ze niet weten of dat een puur fysieke kwestie is. De oberekenbare factor is hier het psychologische: het idee van aan de slag te gaan met een grote penis zou vrouwen mentaal opgewondener kunnen maken, wat als gevolg makkelijker tot een orgasme zou leiden. (mvl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten