vrijdag 13 november 2009

Stralend de feesten tegemoet!

Het is maar één keer Kerstmis op een jaar, en ook maar één keer oudejaar. Op die avonden willen we natuurlijk allemaal stralen, maar stel dat het feest bedorven wordt door een ontsierend puistje? Dat hoeft niet, als u deze tips volgt

Schoonheidskuur...
De voorbereiding op de feesten met een dieet beginnen, is niet echt origineel. Maar dit dieet is er geen tegen de overtollige kilo’s...Het is meer een kuur voor uw huid. Het gaat hier dus niet om calorieën, maar eerder om de levensstijl. Een paar tips:

− drink veel water. Het is de goedkoopste oplossing tegen puistjes, en ze is doeltreffend! U hoeft niet boven de anderhalve liter per dag te gaan, tenzij u daar zin in hebt, maar een liter per dag is het absolute minimum. Hou u eraan. U mag er soepen en kruidenthees bijtellen, maar cafeïnehoudende dranken of frisdranken niet.
− Slaap voldoende, zoveel als u nodig hebt. U zult een frissere huidteint hebben en u bespaart zo meteen ook op middeltjes tegen wallen!
− Mijd "rommel". We willen helemaal geen calorieën gaan tellen, maar mijd producten die zwaar verteren, en ook pure of bijna pure suiker en alcohol. Ga daarentegen volop voor «ontgiftende» producten zoals vezels en volle granen. Hoe harmonieuzer uw vertering is, hoe mooier uw huid zal zijn.

Reinigingsrituelen
Hou u in de weken die aan de feesten voorafgaan strikt aan de regels rond hygiëne en lichaamsverzorging: ‘s avonds een volledige reinigingsbeurt met ontschminker en reinigingsmelk, ‘s ochtends een reiniging met water en af en toe een peeling (maximum één keer per week) zijn handelingen die nu nog meer dan tijdens de rest van het jaar nodig zijn. Laat uw dagcrème niet links liggen. Als u vindt dat uw dagcrème niet doeltreffend is, als hij te langzaam in de huid dringt of te vet is, verander dan! Het is een van de beste investeringen die u voor uw huid kunt doen.

Oefening baart kunst...
Wilt u de avond van het feest een ietwat aparte make-up? Begin dan al maar te oefenen! Test het oogzwart uit op een verjaardagsfeestje, of die glamour lippenstift als u op restaurant gaat, of doe gewoon ’s ochtends die andere kleur van oogschaduw op als u gaat werken. U zult snel te weten komen wat u wel en wat u niet staat. De avond zelf kunt u dan alles bijeenbrengen wat u mooi vond (maar ook weer niet te veel...) en hebt u bovendien een vaste hand om dat lijntje rond uw ogen te trekken!

De grote dag:
Het is goed om te weten dat uw ogen en uw mond de aandacht zullen trekken, maar vergeet ook niet dat het uw teint is die ervoor zorgt dat u langer dan het eerste halfuur van het feest mooi blijft. Brengt op een frisse en goed gereinigde huid een lichte dagcrème aan of een make-up basis en laat die rustig intrekken. Breng daarna de fond de teint aan die u het beste staat, daarna de concealer en de blush. Als u denkt dat u er te veel van hebt aangebracht, maak dan uw handen vochtig en ga ermee over uw gezicht, en dep ten slotte af met een papieren zakdoekje. Alle kleuren zullen iets doffer geworden zijn. Dit trucje raadt men ook aan om de ogen te schminken nadat de teint is aangebracht! Als u tevreden bent met uw teint, kunt u aan de ogen beginnen en daarna aan de mond. Vergeet niet wat spulletjes in uw handtas te steken voor een kleine retouche (lippenstift en mat poeder). Zo, u bent klaar, u kunt vol zelfvertrouwen de feesten tegemoet zien.
Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste

Geen opmerkingen:

Een reactie posten