dinsdag 10 november 2009

Hoe u uw lichaam kunt ontgiften!

Elke dag stoppen we potentiële giftige stoffen in onze monden, ademen we ze in en nemen we ze mee naar huis zonder daadwerkelijk te weten waar ze belanden en wat voor schade ze kunnen aanrichten. Als u, in feiten, een kijkje in uw lichaam zou kunnen nemen zou u erachter komen dat uw lichaam veel giftige stoffen bevat.

Wij vinden dat dit niet kan en geven u daarom een paar tips hoe u uw lichaam kunt ontgiften.

•Bescherm uzelf tegen pesticide.
U moet groenten en fruit, elke keer dat u ze mee naar huis neemt, wassen. De residuen van de bestrijdingsmiddelen op voedselgewassen zijn, net als voor het ongedierte, schadelijk voor mensen.

•Kunststof gordijnen.
Kent u de sterke geur die van nieuwe kunststoffen douchegordijnen en bedovertrekken komt? Dat is de geur van polyvinylchloride(PVC), wat gebruikt bij de productie van de producten. Een paar diepe ademhalingen, van deze chemische stof, kan u al duizelig en slaperig maken. Gordijnen van katoen of polyester zijn veiliger en makkelijker schoon te maken.

•Kijk uit voor lood.
Omdat beenderen calcium opnemen kunnen ze misleid worden door lood. Dit komt omdat lood een “look-a-like” is. Lood maakt de botten echter zwak en gevoelig. Vitamine D kan bot verlies vertragen en de hoeveelheid lood dat van botten naar bloed gaat verminderen. U kunt meer lood aantasting voorkomen door de stof in uw huis te verminderen. Dit kan het best gedaan worden door gebruik te maken van een HEPA stofzuiger.

•Feest niet te veel.
Een studie in Engeland heeft bewezen dat het drinken van alcohol de kans op borstkanker kan vergroten. Let dus op de hoeveelheid alcohol dat u consumeert.

•Gebruik niet teveel pijnstillers.
Uw lever ontgift uw lichaam automatisch, maar hij is niet perfect. Veel medicijnen, zelfs de veel gebruikte paracetamol, kunnen schade aan het orgaan aanbrengen. Neem dus niet meer dan u nodig heeft.

•Blijf rookvrij.
Het is bijna onmogelijk om helemaal rookvrij te blijven. Als u zelf niet rookt is er nog altijd 2de en 3dehands rook, wat ook heel veel schade aanbrengt. Wat u wel kunt doen is het eten van veel broccoli en bloemkool. Deze kruisbloemigen groenten verminderen de kans op longkanker.

•Verfris op vriendelijkere manieren.
Die lekker ruikende luchtverfrisser kan uw huis met chemicaliën vervuilen. In plaats van het verbergen van een onaangename geur, kunt u beter een raam open doen.

•Veeg je voeten.
Uw schoenen kunnen een vitale rol spelen in het ontgiften van uw huis. Pesticiden en looddragende stoffen liggen vaak op de grond en kunnen daardoor aan uw schoenen blijven plakken. Door uw voeten goed af te vegen, kunnen giftige stoffen buitenshuis worden gehouden. Het is zelf nog beter om uw schoenen gelijk bij de deur uit te doen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten