donderdag 25 februari 2010

Ogen van man verraden zijn intenties op liefdesvlak

Als een man gedurende lange tijd in je ogen kijkt, dan wil hij een lange relatie met je aangaan. Kijkt hij eerder naar je lichaam, dan heeft hij enkel zin in een kort avontuurtje. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen het lichaam de helft zo belangrijk vinden dan gezichten in hun zoektocht naar een vaste partner.

Flirt of relatie?
De onderzoekers lieten tien vrouwelijke en tien mannelijke modellen poseren in hun ondergoed. Vervolgens moesten 127 mannelijke en 133 vrouwelijke vrijwilligers beelden van het andere geslacht bekijken. De vrijwilligers kregen eerst aparte beelden van het lichaam en het gezicht te zien, pas op het einde zagen ze beide. Dan gaven ze een score op de aantrekkelijkheid van de modellen voor zowel een lange relatie als een korte flirt. Zo ontdekten ze dat wanneer mannen op zoek zijn naar een vaste relatie, slechts 20 procent van hen hogere scores gaven op het lichaam van de vrouwen dan de gezichten. Dat steeg naar 40 procent wanneer ze de aantrekkelijkheid voor een korte affaire moesten beoordelen.

Aandacht verschuift
De aantrekkelijkheid van het gezicht was een betere indicator voor het algemene succes van het model dan de aantrekkelijkheid van het lichaam, behalve wanneer de mannen op zoek waren naar een onenightstand. Bij vrouwen daarentegen maakte de aantrekkelijkheid maakte het niet of ze op zoek waren naar een lange relatie of een korte flirt op de aantrekkelijkheid van het gezicht of lichaam. Psycholoog Anthony Little: "Als mannen op zoek zijn naar een flirt geven ze er niet om dat een vrouw een mooi gezicht heeft, het lichaam wordt dan iets belangrijker en verschuift hun aandacht." (ep)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten