zaterdag 13 februari 2010

4 problemen waar mannen over piekeren in bed

Ook mannen overkomt het wel eens dat hun gedachten afdwalen tijdens het spel tussen de lakens. En dan denken ze heus niet (alleen) aan die hete celeb of de dellerige buurvrouw. Soms stellen ze zich ook vragen over zichzelf, hun prestatie en beginnen ze te twijfelen aan zichzelf. Vier zaken vangen hun aandacht in het bijzonder: handen, buik, orgasme en hun penis.

1) Het handenprobleem
Mannen maken zich zorgen over wat ze moeten doen met hun handen. Ze willen niet klunzig overkomen, wat er meestal toe leidt dat dat wel het geval is. Om die onzekerheid weg te steken, laten mannen hun handen veel bewegen, zonder daarbij na te denken of het hard of zacht moet, snel of traag, ritmisch of niet.

2) Het buikprobleem
Ook mannen maken zich zorgen over de omvang van hun buik, of hun gewicht in het algemeen. "Zal ik haar niet pletten?", "Gaat ze nog kunnen ademen" of "Hopelijk breekt ze niets", zijn echte afknappers voor een man. Dat komt dan bovenop de onzekerheid om naakt te zijn, zeker als de man in kwestie zich al zorgen maakt over zijn gewicht.

3) Het orgasmeprobleem
Dit is een tweeledig en dus complex probleem. Enerzijds maken mannen zich zorgen of zij zelf niet te snel gaan klaarkomen. Anderzijds maken ze zich zorgen over het orgasme van hun partner. "Zal ze wel klaarkomen?", "Wat als ze niet klaarkomt?"

Seks is voor veel mannen iets dat enkel de moeite is als je ook het doel (klaarkomen) bereikt. Deelnemen is voor hen dus niet belangrijker dan winnen. Hoewel vrouwen ook kunnen genieten van seks zonder orgasme, vinden de meeste een orgasme ook wel fijn. Leer je man dan dat veel vrouwen niet kunnen klaarkomen door enkel penetratie, maar dat ze hun vingers en tong moeten gebruiken.

4) Het penisprobleem
Zoals vrouwen zich zorgen maken over hun achterwerk, zo maken mannen zich zorgen over hun penis. Lengte, dikte, kleur, kromming, beharing, of het wel de juiste plekjes bereikt, en wat jij er van vindt: genoeg zorgen voor een mannenbrein. De waarheid, dat een perfecte penis iets ander betekent voor verschillende vrouwen, dringt gewoon niet echt door.

Doen
Wat kan je doen als je merkt dat je man afgeleid wordt en zich zorgen maakt? Er eerlijk over praten, hem steunen en een luisterend oor bieden. In geen geval moet je liegen 'dat hij goed bezig is' en 'dat zijn buik helemaal niet in de weg zit', want daar schiet je niets mee op.

Durf problemen aankaarten, en zoek samen naar een oplossing. Daar word je als koppel sterker van, en ook het spel tussen de lakens kan er alleen maar beter van worden. (edp)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten