zondag 20 september 2009

Waarom je beter geen sexy berichtjes stuurt.



Sommigen vinden het sturen van naaktfoto's via sms of mail een onschuldige vorm van digitaal flirten, maar ze beseffen de gevolgen er niet helemaal van. Denk daarom eerst eens over de volgende dingen na voor je op verzenden drukt.


Misdrijf

Tieners zijn vooral grote fans van het sturen van sexy berichtjes. Recent Amerikaans onderzoek toont aan dat 22 procent van de tienermeisjes en 18 procent van de jongens sexy beelden van zichzelf naar iemand stuurde of online zette. Ook blijkt dat een derde van de prille twintigers al eens een naaktfoto doorstuurde. In Amerika is het verboden om naaktbeelden van minderjarigen door te sturen, ook al zijn ze van jezelf. Zo werd een 15-jarig meisje uit Ohio gearresteerd omdat ze met haar gsm foto's van haar naakte lichaam doorstuurde naar haar klasgenootjes.

Carrière

Sexy foto's op je gsm kunnen je carrière kelderen. Een politica uit Maleisië moest ontslag nemen nadat naaktbeelden van haar door een ex op het internet werden geplaatst. Politiekers moeten natuurlijk extra voorzichtig zijn met hun imago, maar er zijn niet zoveel bazen die appreciëren dat er naaktfoto's van hun werknemers circuleren.

Openbaar

Foto's blijven zelden privé, gênante foto's worden vaak doorgestuurd en openbaar gemaakt, zeker door een ex na een scheiding. Uit onderzoek blijkt dat een derde van de tienerjongens en 40 procent van de jongemannen al een naaktfoto ontving of zelf doorstuurde die eigenlijk privé moest blijven.

Eeuwig achtervolgen

Zelfs al vertrouw je de persoon naar wie je de sexy foto's stuurde, je kunt altijd je telefoon verliezen. Vorig jaar vergat een Amerikaan zijn telefoon waarop zijn naakte vrouw te zien was in een restaurant. De vinder plaatste deze foto's op het internet. Maar hij is niet de enige: Ashton Kutcher vergat ooit zijn gsm met sexy foto's van Demi Moore in een taxi. De taxibestuurder wilde enkel het toestel teruggeven als hij er een miljoen euro voor in ruil kreeg. Naaktfoto's kunnen je voor eeuwig blijven achtervolgen. Zelfs al heb je ze zelf allemaal verwijderd, op internet of Facebook kunnen ze een eigen leven gaan leiden. (ep)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten