donderdag 15 juli 2010

Autopannes door de aanhoudende warmte.

Door de extreme hitte hebben heel wat chauffeurs af te rekenen met autopech. "Opvallend is dat er veel problemen zijn met de elektronica van de wagen", zegt Maarten Matienko van VAB.

De automobielvereniging VAB zag de afgelopen dagen het aantal meldingen van auto's waarvan de elektronica aan boord het had begeven, flink toenemen. "Soms zijn het alleen foutmeldingen op het dashboard", zegt Maarten Matienko. "Maar we merken ook dat er steeds meer auto's in noodloop gaan, waardoor je er nog maximum tachtig per uur mee kan rijden en je er bijna geen berg of helling mee over geraakt."

Oorzaak van de problemen zijn volgens Matienko "extreme omstandigheden", zoals de hoge temperaturen die we nu kennen of de lange autoritten die veel landgenoten maken naar verre reisbestemmingen.

Volgens Mark Pecqueur, docent autotechnologie aan de Karel De Grote Hogeschool, worden veel pannes ook veroorzaakt door vliegjes. "Die komen in de radiator van de auto terecht, waardoor het koelingssysteem wordt geblokkeerd. Als het warm is, leidt dat tot extra pannes omdat een haperende koeling zorgt voor een oververhitte motor."  KOVE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten