vrijdag 18 juni 2010

169.000 leraars krijgen fout salaris

168.849 leerkrachten kregen in mei een verkeerd salaris gestort. De grootste groep kreeg tussen 10 en 20 euro te veel of te weinig. Dat melden het Agentschap voor Onderwijsdiensten en het Agentschap voor Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs en Studietoelagen.

Voor de overgrote meerderheid van de 170.802 personeelsleden van het onderwijs werd een verkeerd bedrag aan bijzondere bijdrage voor de sociale zekerheid (BBSZ) berekend. Deze personeelsleden hebben maandag 31 mei een te hoog of een ?? te laag bedrag ontvangen. In 77 procent van de gevallen gaat het om een bedrag tussen 20 euro te veel en 20 euro te weinig. Maximaal bedraagt de afwijking 86 euro te weinig. 183 mensen kregen tussen 60 en 70 euro te veel.

Imagoschade. Alle voorafgaande procedures en interne controlesystemen van de onderwijsagentschappen gaven een correct resultaat. De oorzaak ligt bij een elektronische storing in de berekeningsketen van de externe IT-partner, EDS-Telindus. "Het is de eerste keer dat er een dergelijke fout wordt gemaakt", zegt woordvoerder Jan Pollaris van de Onderwijsagentschappen.

"Maar het imago van onze uitbetalingsdienst is wel aangetast. We verwachten op z'n minst garanties dat zo'n fout niet meer zal gebeuren." In de loop van juni gebeurt de correcte afrekening automatisch voor de betrokken personeelsleden. Wie te veel ontving, krijgt in juni een beetje minder loon. Wie te weinig salaris kreeg zal het verschil in juni uitbetaald krijgen. Bron:KLu, SofVa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten