dinsdag 22 december 2009

Beroemdheden zeggen vaarwel in 2009


Tijd voor een korte terugblik op 2009. Het afgelopen jaar hebben we afscheid moeten nemen van veel te veel beroemdheden, van Lei Clijsters op 4 januari tot Brittany Murphy eergisteren.
1) Lei Clijsters: deze ex-international overleed op 4 januari aan de gevolgen van huidkanker. Hij werd 52.
2) Yasmine: Op 25 juni 2009 besloot Hilde Rens, bij het grote publiek beter bekend als Yasmine, om zelf uit het leven te stappen. Er wordt aangenomen dat ze de breuk met haar partner moeilijk kon verwerken, dit in combinatie met een veel te druk werkschema.
3) Michael Jackson: Op dezelfde dag als Yasmine nam de hele wereld afscheid van Michael Jackson. Ook na zijn dood blijft hij de gemoederen beroeren. De muziekbusiness is op zijn zachtst gezegd een erg kleurrijk figuur armer.
4) Alexander van België: Ook de Belgische koninklijke familie bleef dit jaar niet gespaard. Eind november stierf Alexander van België, de halfbroer van koning Albert II en wijlen koning Boudewijn.
5) Brittany Murphy: Afgelopen zondag werd het levenloze lichaam van actrice Brittany Murphy aangetroffen. Het onderzoek naar haar doodsoorzaak loopt nog steeds, al wordt steeds vaker in de richting van verkeerd gebruik van medicatie gedacht.
6) Jenny Tanghe: Op 11maart overleed Jenny Tanghe aan kanker. Moeder Cent is niet meer.
7) Karel Van Miert: Op 22 juni kreeg Karel Van Miert een hartstilstand toen hij een ladder beklom in zijn tuin. Hoewel hij als minister van Staat recht had op een staatsbegrafenis, koos de familie voor een crematie in intieme kring.
8) Felice: Dré Steemans slaagde er dit jaar nog net in om zijn 55ste verjaardag te vieren, Op 9 oktober, amper 8 dagen later, overleed hij in zijn slaap aan een hartinfarct.
9) Frank Vandenbroucke: De dood van Frank Vandenbroucke overschaduwde het wielernieuws in oktober. Op 12 oktober overleed hij in Senegal aan een longembolie, na een nacht met een Senegalese prostituee.
10) Farrah Fawcett: Een van de originele Charlie's Angels, die op dezelfde dag als Yasmine en Michael Jackson stierf. 25 juni was een zwarte dag voor de showbizz.
11) Jef Nys: De geestelijke vader van het bekendste strooien dakje van België verliet ons op 20 oktober. De stripreeks Jommeke mag verder gezet worden, zo staat in het testament van Nys. De basisregels blijven: geen seks, geen geweld, geen drugs of wapens.
12) Many Verreth: Na een slepende ziekte moest acteur Manu Verreth op 30 oktober zijn meerdere erkennen.
13) Ramses Shaffi: 'Pastorale', 'Laat Me', 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder', het zijn maar enkele van zijn bekendere nummers, naast zovele anderen. Ramses Shaffi kon begin december voldaan terugblikken op een rijk gevuld leven. ( bron: Zita )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten