vrijdag 2 oktober 2009

Tips om huilende baby's te kalmeren


Er zijn veel manieren waarop u een band met uw baby kunt krijgen. Hieronder vindt u een paar suggesties van onze experts waarmee u een band voor het leven kunt voelen.


Tip 1. Tijd voor uzelf en uw baby.
Als u net een baby hebt gekregen, willen veel familie en vrienden uw baby komen bewonderen. Voel u niet bezwaard om wat tijd voor uzelf en uw gezin te nemen en beperk het bezoek of ontvang bezoek om de dag.

Tip 2. Kom een beetje dichterbij.
Uw baby kan de eerste maanden alleen dingen onderscheiden als ze binnen een afstand van 22 cm komen. Als u uw gezicht dichtbij dat van uw baby brengt, zal dat de ontwikkeling van de oogjes stimuleren en uw baby zal snel uw unieke kenmerken leren herkennen.

Tip 3. Tederheid en aanraken.
Het kan voor de hand liggend klinken, maar baby's reageren echt op aanraking, omdat hun huid zo teer en gevoelig is. Knuffelen, kusjes geven en zachtjes strijken over de armpjes en beentjes zal de emotionele ontwikkeling van uw baby stimuleren en het sensorische bewustzijn verbeteren.

Tip 4. Baby's vinden het heerlijk om gemasseerd te worden.
Net als volwassenen het fijn vinden om een lekkere massage te krijgen na een dag hard werken, geniet het snelgroeiende lichaampje van uw baby ook van een zachte massage. Gebruik wat babyolie en wrijf zachtjes en rustig over de huid van uw baby en u merkt dat niet alleen de baby kalm en tevreden wordt, maar u zelf ook.

Tip 5. Ga kangoeroeën met uw baby.
Oorspronkelijk werd dit in arme landen gebruikt om de ontwikkeling van premature baby's te stimuleren zonder gebruik te hoeven maken van een couveuse. Bij het kangoeroeën legt u uw baby op uw buik voor direct huid-op-huidcontact. Studies geven aan dat de lichaamstemperatuur van de moeder en het kloppen van haar hart, baby's een heerlijk gevoel van veiligheid geeft en dat het de band tussen moeder en baby verstevigt.

Tip 6. Praat met uw baby.
Baby's vinden het heerlijk om voortdurend commentaar te horen over wat er allemaal rondom hen gebeurt. Het zorgt er niet alleen voor dat ze zich meer betrokken voelen, maar als ze u horen praten, stimuleert hen dat ook bij het opbouwen van hun woordenschat. Maakt u zich geen zorgen dat het raar staat of dat u gekke stemmetjes nadoet. Uw baby zal geboeid naar u luisteren.

Tip 7. De kracht van spelen.
U bent het lievelingsspeeltje van uw baby. Ze houden van vingers en duimen, en vinden het prachtig als u fluit! Maak alledaagse activiteiten tot pret en spelletjes, en speel kiekeboe als u uw baby aankleedt.

Tip 8. Lees voor.
Voorlezen is ook een geweldige manier om een band te krijgen. Probeer grote boeken met dikke pagina's, die eenvoudige, grote illustraties bevatten, of lees gewoon een paar pagina's uit uw eigen boek voor! Als u uw baby daarbij wiegt, zal het de intimiteit van het voorlezen voelen omdat uw baby dan de vibraties van uw stem ook kan voelen.

Tip 9. Dans met uw baby.
Baby's vinden het prachtig om een beetje heen en weer geschommeld te worden, dus zet de radio een beetje harder en dans met uw baby in het rond. Uw baby zal genieten van de muziek en vindt het heerlijk om dicht tegen u aan gehouden te worden en zachtjes heen en weer te bewegen.

Tip 10. Tijd voor uzelf.
Als u het meeste wilt halen uit het kersverse moederschap, moet u zichzelf wat rust gunnen. Neem dus wat tijd voor uzelf, zelfs als dat betekent dat u een opa of oma, of een vriendin moet vragen even op uw baby te passen als u wat gaat tuinieren. Voor de sociale ontwikkeling van uw baby is het belangrijk dat hij ook wat tijd doorbrengt met andere mensen. ( Ria2)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten