donderdag 21 januari 2010

Top tien van huishoudelijke ruzies


Zeggen wat er op je lever ligt is gezond! Wel dan is er goed nieuws voor ruziemakende koppels. Uit Brits onderzoek blijkt dat een gemiddeld samenwonend koppel veertig minuten per dag kibbelt over het huishouden. Wat de meeste stelletjes gebruiken als excuus om aan hun huishoudelijke taken te ontsnappen? Werk, kinderen en zelfs huisdieren! Een top tien van irritaties.

1) Een trui op de keukenstoel? Twee paar schoenen op de trap? Het zijn gewoontes waar de meeste koppels zich nog altijd dood aan ergeren. (35%)
2) Ik doe het morgen wel! Of in het weekend, dan heb ik alle tijd. Klusjes die worden uitgesteld kunnen bij partners niet altijd op evenveel begrip rekenen. (28%)
3) Wanneer moeten de kleren in de was? En wie verzamelt ze? Was je dan ook nog met het juiste wasprogramma? Vuile én schone kleren zijn blijkbaar nog altijd hot items voor een flinke discussie. (24%)
4) De voordeur hapert nu toch al enkele maanden. En die kapotte lamp wordt maar niet vervangen. Reparaties die al lang aanslepen, daar worden – vooral vrouwen – redelijk venijnig van. (17%)
5) De stinkende zakken die maar in de garage blijven staan. Want oeps, de vuilniskar is net voorbijgereden. Dan maar volgende week! Het vuilnis niet op tijd buiten zetten kan je maar beter laten. (17%)
6) Een hoopje donsdeken en de kussens aan het voeteinde? Sommige mensen merken het niet en gaan na een nachtje slapen de deur uit zonder het bed wat de fatsoeneren. Niet zo prettig om ’s avonds in een warrig nest te kruipen. (12%)
7) Alarm voor de mannen! De wc-bril die wel of niet naar omlaag wordt gedaan is nog steeds iets waar je vrouwen serieus boos mee krijgt. En het is maar een kleine moeite om een mini-wereldoorlog te vermijden. (10%)
8) Te veel op het handdoekrekje geleund? Heb jij dat bord laten vallen? Zeg dat dan gewoon. Biecht je geklungel gewoon op. Met liegen over zulke zaken kom je geen stap verder. (9%)
9) Heel leuk als je de afwas niet moet doen. Maar de vaatwasser leegmaken is voor sommige luiaards ook al te veel gevraagd. Niks zo vervelend om een volle vaatwasser aan te treffen wanneer je net gedaan hebt met eten en wil opruimen. (9%)
10) Krijg je de vraag of je al boodschappen hebt gedaan? Antwoord dan zeker niet "doe het zelf!" want dan staan sommige huishoudens echt op springen. (6%) © gajatz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten